Konferencije i edukacije
StoryEditor

Započela svečana manifestacija u sklopu projekta Lider Invest

19. Listopad 2022.
LIDER INVEST ZAVRŠNA KONFERENCIJA 2022. Zdenko Lucićfoto Ratko Mavar

U zagrebačkom Westin hotelu upravo je započela svečana manifestacija u sklopu projekta Lider Invest. Poslovni tjednik Lider pokrenuo ga je još 2016. godine, a riječ je o nagradi za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj s ciljem promicanja ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost.

Misija projekta je jačanje povjerenja u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače/investitore te predstavljanje, praćenje i nagrađivanje proizvodnih investicija.

- Lider invest je projekt nastao iz inata jer se u Hrvatskoj nažalost godinama u drugi red guraju oni koji se bave s proizvodnjom, a upravo takve tvrtke stvaraju dodatnu vrijednost. Nije nam bitan samo veliki promet, nego razvijena proizvodnja – na početku manifestacije je poručio Liderov glavni urednik, Miodrag Šajatović.

Jedan od članova stručnog odbora Lider Investa je i Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova koji se također obratio publici na samom početku svečane manifestacije.

- Redovni sam gost Liderovih konferencija, za mene je ovo šesta godina da sam član stručnog odbora Lider Investa i moram priznati da mi je ovo jedna od dražih uloga. Ove smo godine imali puno posla, bilo je izvrsnih prijava i odabrali smo najbolje – izjavio je Lucić.

Obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma, Lider nastoji poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima financiranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima.

23. travanj 2024 13:42