Konferencijske vijesti
StoryEditor

HT podiže kvalitetu života i donosi uštede lokalnim proračunima

04. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Na Liderovoj konferenciji ‘Pametni gradovi – budućnost počinje sada‘, koja će se održati 17. ožujka u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, Igor Cerinski iz HT-a predstavit će primjere dobre prakse i HT-ov projekt Smart City

Kako bi ostvarenje ideje pametnoga grada uopće bilo moguće, treba imati vrhunsku infrastrukturu. U tome je Hrvatski Telekom napravio velik iskorak potkraj prošle godine kad je dovršio IP transformaciju mreže, postavši tako treći telekom u Europskoj uniji koji je sve svoje korisnike i usluge prebacio u All IP okružje. Tvrtka kontinuirano razvija vrhunsku 4G mrežu.

To u kombinaciji s nepokretnom mrežom i kapacitetima HT-ovih podatkovnih centara omogućava stvaranje ekosustava u kojem se njegov  projekt Smart City razvija u jedinstveno i cjelovito rješenje.  Smart City kao HT-ov projekt unutar širega područja tzv. interneta stvari označava prednosti uporabe informacijsko-komunikacijskih (ICT) rješenja i digitaliziranih procesa usmjerenih prema poboljšanju djelotvornosti upravljanja u gradu, povećanju kvalitete života građana te uštedama. Hrvatski Telekom, tehnološki lider na tržištu, sa svojim strateškim i lokalnim partnerima trenutačno jedini u Hrvatskoj nudi takvo sveobuhvatno rješenje, od razine temeljne infrastrukture do konkretnih aplikacija.

Primjeri dobre prakse, poput modernizirane evidencije upravljanja otpadom (tzv. waste management), analitičkoga pregleda prometnih i turističkih trendova (usluga Heat Maps), informatizirane mreže e-punionica (e-mobility), digitaliziranoga poslovanja gradskih službi (e-račun) te vodećih rješenja u parkiranju, prometu i energetskoj učinkovitosti gradova, vidljivi su već u Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko- neretvanskoj županiji te gradovima poput Zagreba, Osijeka, Rijeke, Velike Gorice, Koprivnice i dr. Dubrovačko-neretvanska županija prva se usmjerila prema uspostavi pametne regije kao strateškoga preduvjeta za privlačenje ulaganja, a Grad Dubrovnik službeno je postao prvi inovacijski, testni, referentni i prodajni Smart City centar Hrvatskoga Telekoma. Sve su to projekti koji imaju jasnu viziju podizanja razine kvalitete života građana i postizanja ušteda lokalnim proračunima.

Više o konferenciji doznajte na https://lider.media/smartcities-2016/

14. srpanj 2024 15:54