Korona i biznis
StoryEditor

U novom broju Lidera čitajte o online prodaji, izazovima dostave i preživljavanju gospodarstva u vrijeme korone

01. Travanj 2020.
zavi jusa

Novi broj Lidera koji izlazi u vrijeme izvanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa donosi rješenja kako nadvladati trenutnu krizu.

Svi koji nešto proizvode preselili su se u virtualni svijet iako mnogi za njega još nisu bili spremni. Kreiranje internetskih trgovina i tržnica i nije težak posao, ali iza virtualnih trgovina mora stajati i fizička logistika, što je u današnje vrijeme drugi par rukava. Veliki dio poduzetnika za isporuku se koristi uslugama dostavnih službi, ali i njima treba osigurati prostor za preuzimanje robe. Koji su se izazovi u dostavi pojavili posljednjih tjedana i kako ih riješiti u temi tjedna saznala je Željka Laslavić.

Kako će država pomoći privatnom sektoru i hoće li pomoći, te kako preživjeti ovu krizu saznao je Goran Litvan. Uz europsku pomoć, obećani minimalac i odgode kreditnih i poreznih obaveza, država mora za opstanak domaćeg sektora izmisliti još pet milijardi kuna 'keša' i omogućiti jeftine kredite za obrtna sredstva od 25 milijardi kuna.

Glas poduzetnika, inicijativa koja se pojavila kako bi progurala mjere za spas poduzetnika izrazito je aktivna i neće se zadovoljiti samo kratkotrajnim promjenama. Hrvoje Bujas iz Inicijative dao je veliki intervju Matildi Bačelić gdje su se dotaknuli svih trenutno važnih tema za spas poduzetnika i gospodarstva.

Edis Felić piše o dioničkim društvima i kako je mjera zabrane okupljanja onemogućila donošenje odluka o raspodjeli dobiti. Naime, nemogućnost održavanja glavne skupštine sada predstavlja problem.

Također, čitajte o fenomenu toaletnog papira koji je postao najtraženiji proizvod prvih dana epidemije i zašto je tome tako, o tvrtkama koje su se za vrijeme krize preorijentirale i proizvode neke druge proizvode te o gaming industriji koju ova kriza neće ni dodirnuti.

Uz novi broj stiže i mali prilog o kongresnoj industriji koja je u modu preživljavanja jer je sve, što se tiče te industrije u potpunosti stalo.

19. travanj 2024 12:36