Kripto
StoryEditor

Adrese koje su kupile bitcoin više nisu u gubitku; kriptovaluta ide prema novom vrhuncu

09. Travanj 2024.

U posljednja 24 sata bitcoin je porastao za otprilike pet posto, premašivši 72 tisuće dolara u pokušaju da ponovo dosegne i nadmaši svoju najveću vrijednost. Ova uzlazna putanja značajno je smanjila broj adresa koje drže digitalnu imovinu na gubitku.

Prema podacima IntoTheBlocka, trenutno nema bitcoin adresa na gubitku dok je bitcoin trgovao oko 72.600 dolara.

Nula bitcoin adresa s gubitkom

Jučerašnji tweet IntoTheBlocka otkrio je da je više od 30.000 bitcoin adresa na gubitku, s volumenom od 10.540 bitcoina. Međutim, kontinuirani uspon najveće kriptovalute eliminirao je gubitke, ponovno vraćajući pojedince koje su kupili bitcoin u nekoliko posljednjih tjedana adrese u profit.

Otprilike 99,6 posto bitcoin adresa ili 51,82 milijuna novčanika, je u profitu, dok je preko 183.000 adresa u minimalnom profitu, što predstavlja 0,35 posto, koje su kupile bitcoin u prosjeku za 71.818 dolara.

IntoTheBlock kaže da ovi pokazatelji pokazuju da bitcoin ima odličan početak tjedna. Povijesno gledano, takve se razine profita ponavljaju tijekom bull market ciklusa.

Prognoza cijene bitcoina

Porast bitcoina iznad razine od 72 tisuće dolara dodao je kripto tržištu više od 70 milijardi dolara. Nakon pada sa 68 tisuća dolara početkom prošlog tjedna na 64.500 dolara u srijedu, milijuni trgovaca su likvidirani.

Iako je veći dio prošlog tjedna bio u minusu, bikovi su preuzeli konce u petak i gurnuli bitcoin preko 69 tisuća dolara. Iako je bitcoin i dalje iznad 72 tisuće dolara u vrijeme pisanja, brojni analitičari i komentatori kripto tržišta nagađaju da će kriptovaluta srušiti svoju najveću vrijednost od 73.700 dolara prije nego što se halving dogodi u sljedećih 11 dana.

U međuvremenu, analitičari kažu da je bitcoin u fazi konsolidacije, između najniže razine od 65 tisuća dolara i najviše razine od 71 tisuće dolara. Ova faza omogućuje investitorima da akumuliraju bitcoin po povoljnoj cijeni i upravljaju rizikom usred neizvjesnosti.

Održavajući razine podrške na 60 tisuća dolara, iz psihološke perspektive, bitcoin vjerojatno neće svjedočiti značajnijim korekcijama, već kratkoročnom uzlaznom zamahu.

19. travanj 2024 19:54