Kripto
StoryEditor

Iskusni trgovac Peter Brandt predviđa veliki pad cijene bitcoina

14. Srpanj 2022.

Iskusni trgovac Peter Brandt popularan je u kripto zajednici. Uspio je točno predvidjeti korekciju bitcoina u 2018. godini. Nedavno je podijelio svoju prognozu za najveću kriptovalutu.

Prema analitičaru, očekuje se veći i daljnji pad. Prema njegovom mišljenju, bitcoin se kreće u uzorku 'zastavice' (eng. pennant).

Imajući na umu oblik zastavice, njegovo predviđanje je da bi bitcoin mogao pasti. Peter Brandt, s tako ironičnom izjavom, privukao je pozornost kripto zajednice.

- Kad izgleda kao zastavica i ponaša se kao zastavica, to je obično zastavica – napisao je Brandt na Twitteru.

Zastavice na bitcoin grafikonu

Na grafikonu je analitičar označio dvije zastavice. Prvi pad bio je u svibnju 2022. Tijekom tog razdoblja bitcoin je pao s 38.000 na 30.000 dolara.

Prva zastavica zatvorena je bliže sredini lipnja. Bitcoin je pao s 30.000 na 17.000 dolara. Druga  zastavica, prema grafikonu Petera Brandta, mogla bi se zatvoriti sredinom srpnja.

Prosječni pad bitcoina u prošla dva navrata iznosio je oko 27 posto. Ako se povijest ponovi, bitcoin bi mogao pasti na 14.000 dolara.

Mnogi zazivaju i pad do 10.000 dolara. Na ovoj razini, po njegovom mišljenju, bitcoin će pronaći dno.

Tko je Peter Brandt?

Peter Brandt počeo je trgovati robama 1976. godine. Do 1979. godine Brandt je vodio velike institucionalne račune poput Campbell Soup Company i Godiva Chocolate. Godine 1980. osnovao je Factor Trading Co. Osim trgovanja, njegova se tvrtka bavila istraživanjem tržišta i trgovačkim aktivnostima velikih institucionalnih klijenata.

Peterova prva knjiga, objavljena 1980. godine, naslovljena je Trading Commodity Futures with Classical Chart Patterns. Mnogi trgovci ju smatraju klasikom. Njegova druga knjiga, Diary of a Professional Commodity Trader postala je Amazonova broj jedan rangirana knjiga o trgovanju, ostajući na vrhu čak 27 tjedana.

25. travanj 2024 22:59