Kripto
StoryEditor

Bitcoin skočio na 35 tisuća dolara, povećan interes za ETF-ovima

24. Listopad 2023.

Nakon pobjede Grayscalea na sudu nad SEC-om i odluke regulatora da se ne žali na rezultat, povećala se potražnja za bitcoin ETF-ovima.

JPMorgan i Bloomberg Intelligence naznačili su da su svi znakovi upućivali na odobrenje bitcoin ETF-a do kraja siječnja 2024. U međuvremenu, predsjednik SEC-a Gary Gensler potvrdio je kako su on i njegov tim razmatrali oko 8 do 10 odvojenih ETF prijedloga i surađivali s tvrtkama koje stoje iza njih.

Ovu promjenu ritma potvrdili su Cathie Woods i Mike Novogratz. Oba investitora već su podnijeli zahtjeve za ETF, a oba su izvijestila o povećanju konstruktivnog dijaloga s regulatorom nakon sudskog postupka u Graytonu.

Ti su znakovi upućivali na moguće skupno odobrenje ili odbijanje prijedloga ETF-a. Međutim, jedan ETF iznenada se pojavio u depozitarnoj i klirinškoj kući, što je analitičar Bloomberga izdvojio kao ključnu prekretnicu u promjeni stava SEC-a.

iShares uvršten od strane DTCC-a

Eric Balchunas, Bloombergov viši analitičar ETF-ova, nedavno je istaknuo da je Blackrockov iShares Bitcoin Trust uvršten na web stranicu Depository Trust and Clearing Corporation s oznakom iBTC.

DTCC, koji blisko surađuje s vladama širom svijeta, korporacija je zadužena za poravnanje NASDAQ trgovina. Iako ovaj popis ne jamči odobrenje američkih regulatora, pokazuje da je BlackRock prilično siguran u budućnost svog predloženog fonda.

Blackrockov Bitcoin ETF CUSIP, uočio je i financijski odvjetnik Scott Johnson, zajedno s amandmanom na Blackrockovu papirologiju koja je pokazala da je Blackrock već počeo osiguravati inicijalni kapital za fond.

CUSIP je identifikacijski broj dodijeljen vlasničkom kapitalu, dugu i drugim obveznicama registriranim za vrijednosne papire u SAD-u i Kanadi i koristi se za međusobno razlikovanje vrijednosnih papira.

Balchunas je priznao Johnssonov ulov upozoravajući čitatelje da se suzdrže od preranog čitanja.

Ako Blackrockov ETF na kraju bude odobren u sljedećih nekoliko tjedana, SEC će se vjerojatno izjasniti o sudbini ostalih ETF-ova u otprilike istom vremenskom razdoblju.

26. travanj 2024 00:16