Kripto
StoryEditor

Čak 74 posto sudionika ankete kaže da kupuju NFT-ove samo zbog statusa

28. Veljača 2023.

Prema istraživanju metaverse platforme, Metajuice, gotovo tri od četiri kolekcionara NFT-ova kupuju nezamjenjive tokene zbog statusa, jedinstvenosti i estetike.

Iako trenutna prodaja NFT-ova nije tako visoka kao tijekom vrhunca 2021. godine, prostor se i dalje drži, a korisnici navode različite razloge za kupnju NFT-a.

Metajuice je istaknuo da je njihov tim anketirao više od 6.000 korisnika platforme kako bi otkrio motivaciju iza NFT kupnje. Rezultati istraživanja pokazali su da su među razlozima koje su iznijeli istraživači, isticanje i korištenje NFT-ova kao svojih avatara bili su glavni razlozi za NFT kupnje.

Osim toga, 74 posto ispitanika istaknulo je da su zainteresirani za NFT-ove zbog statusa kojeg daju. S druge strane, 13 posto sudionika istraživanja reklo je da kupuju NFT-ove kako bi ih preprodali u budućnosti.

Jedan sudionik ankete s korisničkim imenom ‘Flexfactor‘ rekao je da su jedinstvenost i isticanje razlozi za kupnju.

- Sviđa mi se činjenica da je manje vjerojatno da ću naići na ljude s istim predmetima kao i ja. Volim biti jedinstven i istaknuti se – rekao je korisnik.  

John Burris, predsjednik Metajuicea, rekao je da posjedovanje i prikaz NFT-ova donosi dodanu vrijednost. Prema Burrisu, to gradi zajednički pojam trendova vođenih statusom u metaverzumu.

- Ljudi žele posjedovati prava na stavke koje povećavaju njihov percipirani status, a kako metaverzum postaje sve popularniji NFT-ovi su ključni dio toga - dodao je.

Izvršni direktor i suosnivač Real Visiona Raoul Pal također je nedavno izrazio svoje uvjerenje da će NFT-ovi imati slične rezultate kao i luksuzne nekretnine u ciklusima tržišnog procvata. 21. veljače Pal je u YouTube videu objasnio da je posjedovanje glavnih kolekcija poput CryptoPunksa i Bored Ape Yacht Cluba već postalo statusni simbol unutar kripto prostora. Izvršni direktor usporedio je to s posjedovanjem luksuznih automobila i kuća.

26. travanj 2024 02:58