Kripto
StoryEditor

Cameron Winklevoss traži smjenu Barryja Silberta, izvršnog direktora DCG-a

11. Siječanj 2023.

Napetost između kripto mjenjačnice Gemini i Digital Currency Groupe dosežu nove razine.

U otvorenom pismu objavljenom jučer na Twitteru, suosnivač Geminia Cameron Winklevoss pozvao je odbor DCG-a da smijeni Barrya Silberta s mjesta izvršnog direktora tvrtke.

Winklevoss je optužio Silberta, DCG i Genesis za prijevaru 340.000 korisnika Gemini Earna. Prema Winklevossu, grupa je dala lažne izjave o financijskom zdravlju i solventnosti Genesisa kako bi potaknula zajmodavce da daju nove zajmove tvrtki.

Pismo na četiri stranice daje vremenski okvir navodnih laži i pogrešnih predstavljanja DCG-a, počevši od Genesisa koji je likvidirao Three Arrows Capital u lipnju 2022., što je rezultiralo gubitkom od 1,2 milijarde dolara za tvrtku koja se bavi kripto kreditiranjem. Winklevoss tvrdi da su, počevši od srpnja, Silbert, DCG i Genesis krenuli u pažljivo izrađenu kampanju laži kako bi Gemini, korisnici Earn programa i drugi zajmodavci vjerovali u to da je DCG ubrizgao 1,2 milijarde dolara u Genesis.

Ovo je drugi put da Winklevoss piše otvoreno pismo o pitanju Genesisa i Geminia. 2. siječnja optužio je Silberta da se upustio u ‘taktiku odugovlačenja u lošoj vjeri‘ i da je odbio ući u sobu s predstavnicima Geminia kako bi riješio Genesisovu krizu likvidnosti.

Genesis je tvrtka za kripto kreditiranje i podružnica Digital Currency Groupe. Tvrtka je 16. studenog pauzirala otkupe i nove kredite, navodeći kao razlog ‘neviđena previranja na tržištu‘ zbog kolapsa FTX-a. Kao rezultat toga, Gemini je bio prisiljen zaustaviti svoj Earn program, koji se oslanjao na Genesis kako bi pružio usluge kreditiranja korisnicima Geminia. Winklevoss je ranije tvrdio da Genesis duguje kupcima Gemini Earna više od 900 milijuna dolara.

20. travanj 2024 16:31