Kripto
StoryEditor

Dionice MicroStrategya pale šest posto usred najnovije kupnje bitcoina

21. Rujan 2022.
foto Shutterstock

Dionice MicroStrategya pale su šest posto na otvaranju burze u utorak nakon što je izvršni predsjednik Michael Saylor objavio da je tvrtka kupila još 301 bitcoin, vrijednih šest milijuna dolara u vrijeme  kupnje.

Najnovija kupnja dovodi do ukupne količine tvrtke za poslovnu inteligenciju na 130.000 bitcoina.

U svom jučerašnjem podnesku Komisiji za vrijednosne papire (SEC), MicroStategy je započeo svoju najnoviju akviziciju bitcoina 2. kolovoza 2022. godine.

Do 19. rujna tvrtka je prikupila 301 bitcoina po prosječnoj cijeni od približno 19.851 dolara. MicroStategy je kupio bitcoin pomoću 'viška gotovine'.

Dionice tvrtke pale su na otvorenom tržištu, spustivši se s 200 na 193,72 dolara.

Prema Sayloru, MicroStrategy, najveći korporativni vlasnik bitcoina, potrošio je više od 3,98 milijardi dolara na svoju bitcoin okladu.

Ranije ovog mjeseca MicroStrategy je objavio da je sklopio sporazum s Cowen & Co o prodaji do 500 milijuna dolara zajedničkih dionica klase A, nagovještavajući da će dio prihoda iskoristiti za kupnju više bitcoina.

U to vrijeme tvrtka nije rekla koliko će bitcoina kupiti.

Saylor je u kolovozu podnio ostavku na mjestu izvršnog direktora MicroStrategya kako bi se usredotočio na bitcoin inicijative tvrtke.

- Moj fokus je zagovaranje bitcoina i obrazovanja, kao što je to slučaj s Rudarskim vijećem bitcoina, te biti glasnogovornik i izaslanik globalne bitcoin zajednice - rekao je Saylor na konferencijskom pozivu tvrtke za drugi kvartal 2022. prošlog mjeseca.

25. travanj 2024 03:37