Kripto
StoryEditor

Electrocoin Trade dodao šest novih kriptovaluta za trgovanje

11. Rujan 2024.
Nikola Škorić, direktor Electrocoina

Domaća tvrtka za posredovanje u trgovanju kriptovalutama i provođenje kriptovalutnih plaćanja Electrocoin objavila je da je u ponudu Electrocoin Trade mjenjačnice dodano šest novih kriptovaluta za trgovanje među kojima se posebno ističu, EURS i EURC, kriptovalute čija je jedinična vrijednost uvijek jedan euro, priopćili su iz kompanije. Uz to, kripto plaćanja putem Electrocoinovog kripto platnog procesora, PayCeka, sada je moguće izvršavati sa svih 53 kriptovaluta koje su dostupne u ponudi Electrocoin Trade mjenjačnice. Tvrtka je na ovaj način proširila ponudu kriptovaluta u obje usluge, omogućujući svojim korisnicima jednostavan i učinkovit način trgovanja i plaćanja kriptovalutama.

– Europska središnja banka (ECB) trenutno je u procesu uvođenja digitalnog eura, a projekt je još uvijek u pripremnoj fazi koja je započela u listopadu 2023. Ova faza usmjerena je na dovršavanje dizajna digitalnog eura te pripremu potrebne infrastrukture i pravnih okvira za implementaciju. Odluka o tome hoće li se digitalni euro uvesti očekuje se tek 2025. – objašnjava izvršni direktor Electrocoina Nikola Škorić.

– Ponosni smo što smo u ponudu Electrocoin Trade mjenjačnice i kripto platnog procesora, dodali EURS i EURC, dvije najveće kriptovalute čija je jedinična vrijednost vezana uz euro. Ove kriptovalute našim korisnicima omogućuju da već danas koriste digitalne eure za plaćanje kod brojnih trgovaca diljem Hrvatske i EU. Vesele nas inovacije koje dolaze s digitalnim eurom, ali i budućnost u kojoj svatko može sam birati vrstu sustava i eura kojima želi plaćati, bili to tradicionalni sustavi koje podupiru centralne banke te kartičarske i platne institucije, ili decentralizirani sustavi koji su karakteristični za EURS i EURC. Centralizirani platni sustavi koje nude centralne banke te kartičarske i platne institucije su važni, no važne su i alternative koje omogućuju razmjenu vrijednosti bez potrebe za povjerenjem prema instituciji koja izvršava plaćanje – dodao je. 

Electrocoin Trade mjenjačnica je platforma za trgovanje kriptovalutama koja korisnicima omogućuje trgovanje širokim spektrom kriptovaluta bez potrebe za prethodnom registracijom na platformu, dok registrirani korisnici ostvaruju dodatne pogodnosti poput nižih naknada za trgovanje i praćenja svog portfelja kriptovaluta. Podsjetimo, PayCek je Electrocoinov kripto platni procesor koji omogućava trgovcima i pružateljima usluga prihvaćanje plaćanja kriptovalutama. Izjednačavanje ponude kriptovaluta na PayCek kripto platnom procesoru s ponudom kriptovaluta Electrocoin Trade mjenjačnice korisnicima omogućuje još jednostavnije korištenje kriptovaluta u svrhu svakodnevnih plaćanja.

11. rujan 2024 17:03