Kripto
StoryEditor

Elon Musk promijenio sliku profila na Twitteru izazvao pomutnju na NFT tržištu

05. Svibanj 2022.

Tek što je kupio Twitter, Elon Musk, milijarder, osnivač i izvršni direktor Tesle, izazvao je pomutnju na društvenim mrežama kada je promijenio profilnu fotografiju na kolažnu sliku koja sadrži više Bored Ape NFT-ova.

Muskov avatar na Twitteru prikazuje sliku s Apeom 5809 izloženim u sredini.

Bored Apeovi najskuplji su i jedni od najpoželjnijih NFT-ova među kolekcionarima. Toliko su popularni da kada je Yuga Labs, tvrtka koja stoji iza Bored Apea, pokrenula svoj nedavni NFT projekt, troškovi transakcija na ethereumu porasli su na tisuće dolara, kako smo pisali u Lideru.

Objava je izazvala pomutnju u NFT zajednici, a neki kažu da je Elon Musk napravio kolaž screenshotanim majmunima kako bi trolao NFT zaljubljenike. Drugi vjeruju da Musk pokušava signalizirati svoju namjeru da uđe u NFT prostor.

Michael Bouhanna, stručnjak za suvremenu umjetnost i suvoditelj digitalne umjetnosti u Sotheby'su, također je brzo reagirao, podijelivši na Twitteru snimku zaslona Muskova profila. Bouhanna je na Twitteru zatražio od izvršnog direktora Tesle da izbriše avatar koji je dizajnirao za prodaju na Sotheby'su, sugerirajući da Musk nije stekao NFT-ove.

U svakom slučaju, vlasnici apecoina bili su presretni u tom trenutku, a njihovi tokeni povećali su vrijednost od 20 posto, prema podacima Coimarketcapa. No Musk ne bi bio Musk da nije dodao svoj komentar.

- Ne znam... čine mi se nekako zamjenjivima - napisao je tada Musk na Twitteru, ukazujući na suprotnost od nezamjenjivosti tokena (non-fungible token - NFT).

Nakon Muskovog tweeta cijena apecoina pala je istog trenutka.

Najbolji pregled situacije i tijek događaja dao je degen farmer na Twitteru.

26. travanj 2024 13:28