Kripto
StoryEditor

Facebook i Instagram dodali NFT značajku za sve korisnike u SAD-u

02. Listopad 2022.
foto Shutterstock

Meta proširuje NFT pristup. Počevši od jučer, svi korisnici Facebooka i Instagrama u SAD-u sada mogu povezati svoje digitalne novčanike i dijeliti NFT-ove ili digitalne kolekcionarske predmete. Nadalje, podrška za NFT-ove bit će dostupna svim korisnicima na Instagramu u 100 zemalja u kojima je značajka podržana.

Meta je postupno uvela svoje NFT značajke tijekom ovog ljeta. Tvrtka je dodala NFT podršku Instagramu u svibnju i uvela podršku Facebooku u lipnju. Tvrtka je tada počela dopuštati da se NFT-ovi u kolovozu unakrsno objavljuju između dviju platformi društvenih medija.

Međutim, samo su odabrani korisnici do jučer mogli koristiti značajku. S više od 2,9 milijardi korisnika Facebooka i 1,4 milijarde korisnika Instagrama, jučerašnje ažuriranje uvelike će proširiti doseg Metinih NFT značajki.

Meta trenutno podržava NFT-ove na tri blockchaina: ethereumu, flowu i polygonu. Također planira dodati potporu solane u budućnosti.

Jučerašnje vijesti stigle su kada je Meta najavila da će zamrznuti zapošljavanje i restrukturirati neke timove. Također će se suzdržati od popunjavanja nekih uloga i smanjiti proračune timova.

Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg rekao je da su prihodi tvrtke prvi put paušalno pali u 18 godina poslovanja. Dodao je da će tvrtka biti 'nešto manja' do kraja 2023. godine.

Zuckerberg je također rekao kako se nadao da će gospodarstvo do sada biti 'jasnije stabilizirano', ali da će tvrtka sada djelovati konzervativno zbog nedostatka takve stabilnosti.

Iako Metina digitalna kolekcionarska značajka ne predstavlja prvi korak u Web3, tvrtka se zasigurno nada većem uspjehu od nekih svojih prošlih napora. Prije je napustila svoj Diem stablecoin i Novi novčanik, a Horizon Worlds Metaverse uglavnom je naišao na kritike i ismijavanje.

Godinu dana nakon što je svoju tvrtku usmjerio prema Webu3, malo je toga pokazao do sada. Zuckerbergu je potrebna pobjeda, možda će NFT značajka biti popularnija i korištenija od prethodnih projekata.

20. travanj 2024 10:18