Kripto
StoryEditor

Fidelity se priprema za podnošenje zahtjeva za spot bitcoin ETF

01. Srpanj 2023.

Tvrtka za upravljanje imovinom, Fidelity, blizu je podnošenja vlastitog zahtjeva za bitcoin spot ETF, pridružujući se dugom popisu izdavatelja koji žele biti prvi na tržištu s takvim proizvodom.

Izvor upoznat s planovima tvrtke kaže kako bi svoju prijavu mogla podnijeti uskoro, nakon što je najveći upravitelj imovinom na svijetu BlackRock učinio to nedavno.

BlackRockovo podnošenje zahtjeva 15. lipnja pratili su i drugi upravitelji imovinom koji žele pokrenuti vlastiti bitcoin ETF, uključujući Invesco, WisdomTree i Bitwise.

Ovo će biti Fidelityev drugi pokušaj takvog proizvoda. Godine 2021. podnio je zahtjev za bitcoin spot ETF pod nazivom Wise Origin Bitcoin Trust, ali ga je američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) odbila početkom 2022. godine.

Obećanje bitcoin ETF-a

Lansiranje spot bitcoin ETF-a opisano je kao gamechanger među tržišnim stručnjacima jer može pružiti način investitorima da postanu izloženi tržištu bez potrebe za vlastitim skladištenjem imovine. BlackRockovo podnošenje posebno je istaknuto kao značajno s obzirom na veličinu i značaj tvrtke na globalnim tržištima.

- Odluka BlackRocka da podnese zahtjev za bitcoin ETF signalizira da su veliki institucionalni igrači pozitivni u pogledu dugoročnih izgleda za digitalnu imovinu - napisao je analitičar Arka Yassine Elmandjra.

Fidelity je također moćan, s desecima milijuna klijenata i preko 11 bilijuna dolara imovine pod svojim upravljanjem. Tvrtka također nije strana kriptu jer je od 2018. godine uvela usluge institucionalnog skrbništva i poslovanja s uslugama trgovanja na tržištu.

Što se tiče područja upravljanja imovinom, od veljače 2022. nudi ETP fondove europskim klijentima putem Fidelity Internationala.

06. svibanj 2024 14:16