Kripto
StoryEditor

FTX drama se nastavlja: Bankman-Fried dao intervju, političari vraćaju donacije

30. Studeni 2022.
Sam Bankman-Fried

Bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried dospio je na naslovnice u utorak, 29. studenog, nakon što je dao telefonski intervju YouTuberici Tiffany Fong u kojem je pružio veći kontekst mnogim svojim ranijim akcijama.

Tijekom razgovora Bankman-Fried iznio je detalje o tome zašto je FTX nakratko ponovno otvorio isplate na Bahamima tijekom svog kolapsa. Iako su prve izjave sugerirale da je tvrtka postupila u skladu s regulatorima, Bankman-Fried je priznao da se tvrtka obratila regulatorima i nije dobila odgovor u roku od jednog dana.

- Oni nisu reagirali, a onda smo mi to učinili - kazao je Bankman-Fried, sugerirajući kako je odluka bila ‘ključna za to da mjenjačnica može imati budućnost‘.

Bankman-Fried je također rekao da su mu odvjetnici rekli da ne priznaje prijestupe, misleći na ispriku koju je napisao na Twitteru 10. studenog u kojoj je napisao ‘Žao mi je ... Sje*** sam‘.

Bankman-Fried je rekao da su mu odvjetnici rekli da mora obećati da nikada više neće reći da je ‘zeznuo stvari‘.

Ostali razvoji FTX-a

Ostale činjenice koje se tiču FTX-a izašle su na vidjelo. Danas je neovisni kripto detektiv ZachXBT tvrdio da je pratio kretanje sredstava ukradenih iz FTX-a početkom studenog. ZachXBT je uvidio da je počinitelj prebacio 255 bitcoina (4,1 milijun dolara) na kripto mjenjačnicu OKX nakon prikrivanja transakcija putem ChipMixera.

Texas Tribune izjavio je da je teksaški demokratski kandidat Beto O‘Rourke vratio donaciju od milijun dolara od  Bankman-Frieda. O‘Rourke je, kako se izvješćuje, vratio donaciju jer je bila nezatražena, a ne zbog kontroverzi oko FTX-a. Sredstva su vraćena 4. studenog prije kolapsa. Vezano uz to, autori  Popular Information substacka izjavili su da je najmanje sedam drugih političara također vratilo sredstva koja su čelnici FTX-a donirali prije 16. studenog.

Konačno, BlockFi-ev stečajni postupak otkrio je da kreditna tvrtka ima dublje veze s FTX-om, uključujući 335 milijuna dolara imovine zamrznute na FTX-u. BlockFi je dodatno tužio Bankman-Frieda u pokušaju da zaplijeni dionice Robinhooda koje su jednom obećane kao kolateral. Izvješće prije dva dana sugeriralo je da tvrtka duguje FTX-u 275 milijuna dolara.

19. travanj 2024 03:37