Kripto
StoryEditor

Globalni neto rast bitcoin bankomata pao prvi put u povijesti

04. Listopad 2022.

Domino efekt produljenog kripto bear marketa ušao je u ekosustav bitcoin bankomata u rujnu 2022., te prvi put u povijesti zabilježio negativan rast globalnih neto instalacija, prvenstveno potaknuto usporavanjem u SAD-u

Ukupan broj instaliranih bitcoin bankomata tijekom vremena pao je na 37.980 u rujnu s najviših 38.776 bankomata svih vremena u kolovozu, što je rezultiralo padom od 2,05 posto, o čemu svjedoče podaci CoinATMRadara.

Podaci o neto promjenama kripto instalacija bankomata potvrđuju da je u rujnu iz globalne mreže povučeno 796 kripto bankomata. Samo je SAD zabilježio smanjenje od 825 bankomata. Međutim, Europa, Kanada i nekoliko drugih jurisdikcija ublažile su pad s novim postrojenjima na lokalnoj razini.

Unatoč zastoju, podaci temeljeni na razdoblju od 60 dana sugeriraju da se na globalnoj razini dnevno instalira gotovo 14 kripto bankomata, a Genesis Coin predstavlja 40,3 posto udjela, među ostalima proizvođačima. Ostali popularni proizvođači kripto bankomata uključuju General Bytes i BitAccess.

Naglo smanjenje kripto instalacija bankomata može se pripisati geopolitičkim napetostima među čimbenicima, uključujući nedostatak regulatorne jasnoće i tržišne nesigurnosti.

Iako su kripto instalacije bankomata privremeno pogođene zbog vanjskih čimbenika, zemlje i dalje pokazuju interes za funkcionalnim kripto bankomatima unutar svojih granica.

Nedavno je Japan odlučio ponovno uvesti kripto bankomate nakon 2014. godine, predvođene lokalnom kripto mjenjačnicom Gaia Co. U početku će novi bankomati biti postavljeni diljem Tokija i Osake. Tvrtka planira uspostaviti 50 BTM-ova diljem zemlje do kolovoza 2023.

18. travanj 2024 17:18