Kripto
StoryEditor

Gucci sada prihvaća plaćanja u kripto tokenu ApeCoinu

08. Kolovoz 2022.

Gucci, robni brend visoke mode objavio je prošli tjedan na Twitteru da je počeo prihvaćati kripto token ApeCoin putem BitPaya u odabranim buticima diljem SAD-a. Vijest dolazi nakon što je Gucci početkom svibnja izjavio da će odobriti plaćanje kriptovalutama u odabranim trgovinama u New Yorku, Los Angelesu, Miamiju, Atlanti i Las Vegasu. Popis prihvaćenih kriptovaluta uključivao je bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin, dogecoin, shiba inu i više stablecoina.

ApeCoin je governance token za ApeCoin DAO, koji je povezan s ekosustavom Bored Ape Yacht Cluba Yuga Labsa. Bored Ape Yacht Club profilirao se kao jednom od najprepoznatljivijih NFT kolekcija tijekom bull marketa 2021. Projekt su popularizirale slavne osobe poput Paris Hilton, Stephena Currya i Jimmya Fallona. Početna cijena NFT-ova s temom majmuna bila je 200 dolara, a trenutno se najjeftiniji komadi prodaju po 84 ethera, u protuvrijednosti od oko 135.000 dolara. Gucci je ovaj potez nazvao još jednim korakom u istraživanju Weba3, nakon raznih pokušaja u NFT prostoru, uključujući suradnju s 10KTF, SUPERPLASTICom i SuperRareom.

Guccijeva objava uslijedila je nakon nedavne najave Tiffany & Co.-a da će izbaciti kolekciju ručno izrađenih privjesaka po uzoru na CryptoPunks, još jedne kultne NFT kolekcije u vlasništvu Yuga Labsa. Za 30 ethera (oko 48.600 dolara po današnjim cijenama), vlasnici CryptoPunksa moći će dobiti repliku svog NFT-a izrađenog od 'najmanje' 30 dijamanata ili dragog kamenja, koji će visjeti sa zlatnog lanca s dodatnim dijamantima na kopči. Kolekcija luksuznog brenda bit će objavljena u izdanju od 250 NFT-ova koji se mogu otkupiti za jedan od privjesaka s temom CryptoPunksa.

19. travanj 2024 16:14