Kripto
StoryEditor

Hakirano sučelje protokola Balancer, ukradeno 238 tisuća dolara

20. Rujan 2023.

Balancer, decentralizirani financijski protokol temeljen na ethereumu, upozorava korisnike da se drže podalje od njegove web stranice nakon napada na frontend.

Platforma je ovog tjedna pozvala korisnike da do daljnjeg ne komuniciraju s korisničkim sučeljem Balancera, a detalji napada trenutno su tajni zbog provedbe istrage. Tvrtka nije službeno komentirala jesu li ugrožena korisnička sredstva, ali suradnik Balancera Cosme Fulanito navodno je potvrdio da trezor Balancera ostaje ‘100 posto u redu‘.

Međutim, tvrtke za sigurnost blockchaina, uključujući PeckShield i blockchain analitičara ZachXBT, procijenile su da je ukradeno najmanje 238.000 dolara vrijednih kriptovaluta.

Neki korisnici prijavljuju da se od njih prilikom interakcije s web stranicom traži da odobre zlonamjerni ugovor koji prazni novčanike korisnika.

Jedan stručnjak objasnio je ono što su drugi korisnici navodno doživjeli.

- Ako otvorite web stranicu, ona traži od vas da promijenite blockchain, gdje držite najviše novca. Nakon što se ta transakcija prijevare pošalje, nakon potvrde novac nestane. Ne otvarajte web stranicu!! – napisao je.

Ovo je drugi napad na Balancer u manje od mjesec dana nakon što je aplikacija ukazala na kritičnu ranjivost na 22. kolovoza, pretrpivši procijenjenu eksploataciju od dva milijuna dolara povezanu s ranjivošću samo nekoliko dana kasnije.

- Balancer je svjestan eksploatacije povezane s ranjivošću u nastavku - objavio je tim protokola na X-u 27. kolovoza, dodajući da, iako su mjere ublažavanja koje su poduzete posljednjih dana drastično smanjile rizike, pogođeni bazeni nisu mogli biti pauzirani.

- Kako bi se spriječili daljnji pothvati, korisnici se moraju povući iz pogođenih liquidity poolova -  savjetuje se u izvješću.

27. travanj 2024 17:33