Kripto
StoryEditor

Kripto interoperabilni projekt Wormhole najavio airdrop od 617 milijuna tokena

07. Ožujak 2024.
foto Shutterstock

Wormhole, interoperabilna platforma koja olakšava transakciju podataka i sredstava preko više od 30 blockchainova, pokrenula je značajan airdrop više od 617 milijuna tokena

Ovaj razvoj dio je strategije platforme za poboljšanje decentralizacije unutar njezinog ekosustava. Wormholeova tehnologija omogućuje više od 200 aplikacija za prijenos podataka, opslužujući više od milijun jedinstvenih novčanika. 

Airdrop dolazi nakon sveobuhvatne revizije sigurnosti i decentralizacije koju provodi Zaklada Uniswap. To je rezultiralo odobrenjem da je Wormhole jedini protokol koji koristi Uniswap DAO. Ovaj je korak u skladu s tekućim naporima platforme da decentralizira svoje operacije i upravljanje. 

Wormhole će distribuirati tokene, pod simbolom W, različitim dionicima unutar svoje zajednice. To uključuje korisnike njegovih aplikacija ekosustava, aktivne sudionike i vlasnike pojedinih popularnih NFT kolekcija. Dodjela ima za cilj potaknuti angažman i doprinos u cijeloj mreži. 

Ispunjavanje uvjeta za airdrop određeno je na temelju interakcije korisnika s ekosustavom, sa snapshotom (zadnji trenutak kvalifikacije) koji je već napravljen 6. veljače 2024., 23:59 UTC, kako bi se identificirali kvalificirani primatelji. Zanimljivo je da su neki sudionici na tržištu prijavili probleme s provjerom prihvatljivosti.  

Bez obzira na problem oko provjere kvalificiranosti EVM adresa, koja je ubrzo riješena, airdrop uvodi sustav upravljanja temeljen na tokenima. Omogućit će vlasnicima W tokena da sudjeluju u donošenju odluka, utječući na budući smjer i upravljanje protokolom. Pomak prema upravljanju tokenima odražava cilj Wormholea da prijeđe na decentraliziraniji operativni model kojim upravlja zajednica. 

W token također će funkcionirati u višestrukim blockchainima, uz pomoć Wormholeovog Native Token Transfers (NTT) okvira, omogućujući prijenose unutar mreže povezane s Wormholeom. Stoga ovaj airdrop označava ključni trenutak za interoperabilni projekt poput Wormholea jer nastoji uravnotežiti svoju tehnološku infrastrukturu s modelom upravljanja koji uključuje zajednicu u procese donošenja odluka. 

27. travanj 2024 19:18