Kripto
StoryEditor

Na desetoj najvećoj kripto mjenjačnici Houbi događaju se sumnjive stvari

09. Siječanj 2023.

Čudne stvari događaju se u kripto mjenjačnici Huobi. Kripto mjenjačnica je, naime, prije tri dana je potvrdila da će smanjiti oko 20 posto svoje radne snage. Vijest dolazi u trenutku otkad kruže priče da je Huobi zatvorio interne komunikacijske i povratne kanale. Tvrtka također navodno zahtijeva od osoblja da prime plaće isplaćene u stablecoinima, a smatra se da je tvrtka otkazala razne pogodnosti za zaposlenike. 

- Planirani omjer otpuštanja je oko 20 posto, ali sada nije proveden. S trenutnim stanjem na bear marketu, održat će se vrlo malobrojan tim u budućnosti - izjavio je glasnogovornik tvrtke.

Međutim, opovrgnuli su glasine o zatvaranju internih komunikacijskih i povratnih kanala i rekli da su tvrdnje o smanjenim primanjima zaposlenika netočne.

Prema CoinRankingu, Huobi Global je trenutno deseta najveća kripto mjenjačnica na svijetu po volumenu trgovanja. U kolovozu 2022. osnivač Huobia Leon Li počeo je objavljivati svoj interes za prodaju svog 60-postotnog udjela u tvrtki. Do početka listopada mjenjačnica je postigla dogovor s investicijskom tvrtkom About Capital sa sjedištem u Hong Kongu, dajući joj kontrolu nad većinskim udjelom unutar tvrtke.

Priča se da je osnivač Trona Justin Sun koristio About Capital kao posredničku tvrtku kako bi stekao Huobi. Sun je opovrgnuo tvrdnje, ustrajavajući kako se tvrtki pridružio samo kao savjetnik.

Zanimljivo je da blockchain podaci ukazuju na to da je Sun prije tri dana prebacio otprilike 100 milijuna dolara u USDT-u i USDC-u na mjenjačnicu. Također je na Twitteru umirio korisnike Huobia, potičući ih da ‘ignoriraju FUD i nastave graditi‘.

20. travanj 2024 10:00