Kripto
StoryEditor

Nakon brojnih likvidacija, upitna budućnost kripto hedge fonda

16. Lipanj 2022.

Budućnost kripto hedge fonda Three Arrows Capital (3AC) visi o koncu jer se tvrtka suočava s potencijalnom insolventnošću nakon što su je likvidirali njezini zajmodavci.

Prema dobro plasiranim izvorima, investicijsko društvo, koje među svoje poduzetničke oklade ubraja derivatnu kripto mjenjačnicu Deribit na kojima se trguje opcijama i tvrtku za financijske usluge BlockFi, nalazi se u postupku utvrđivanja i smišljanja planova kako otplatiti zajmodavce i druge protustranke nakon što se tvrtka suočava s likvidacijama na najvećim kripto kreditnim platformama.

Izvori su za kripto medijsku kuću The Block odbili podijeliti imena tih tvrtki u zapisniku zbog straha od odmazde, ali tri osobe rekle su da je likvidacija iznosila najmanje 400 milijuna dolara. Dodali su kako je tvrtka zadržala ograničen kontakt sa svojim protustranakama od kada je likvidirana.  

Likvidacijski događaj samo je jedan od nekoliko neuspjeha tvrtke koja je uložila u kriptovalute poput avalanchea, polkadota i ethera koji su svi pali za 60, 41 i 52 posto u posljednjih 30 dana.

Fond je pretrpio značajne gubitke tijekom kolapsa terra ekosustava prošlog mjeseca, nakon što uložio značajna sredstva u luna token.

Tvrtku, koja je navodno upravljala s oko 10 milijardi dolara na vrhuncu tržišta prema nekim procjenama, predvode bivši razredni kolege Su Zhu i Kyle Davies.

Zhu, suosnivač i izvršni direktor Three Arrows Capitala, u utorak navečer u tweetu se osvrnuo na glasine u vezi s poslovanjem i solventnošću kripto investicijske tvrtke.

- U procesu smo komunikacije s relevantnim strankama i u cijelosti predani rješavanju toga - kazao je. 

Predstavnici 3AC-a nisu odgovorili na poruke koje su tražile komentar.

Zhu, koji je do prije nekoliko tjedana bio glasni kripto 'bik', nedavno je na Twitteru priznao da je njegov slučaj 'super ciklusa' na kripto tržištu bio 'nažalost pogrešan'.

- Teza o cijenama super ciklusa nažalost je bila pogrešna, ali kripto će i dalje napredovati i mijenjati svijet svaki dan - rekao je krajem svibnja.

Super ciklus bila je ideja koju je potaknuo Zhu, koja je sugerirala da će kripto tržište postupno rasti tijekom ovog tržišnog ciklusa, izbjegavajući bilo kakav veći bear market.

U intervjuu za podcast UpOnly u veljači 2021., Zhu je sugerirao da bi cijena bitcoina mogla ići i do 2,5 milijuna dolara, ako bitcoin uhvati dosegne tržišnu vrijednost kao zlato.

25. travanj 2024 14:33