Kripto
StoryEditor

Niti NFT tržište nije imuno na nedavni kripto pad

14. Lipanj 2022.

NFT tržište nije prošlo neokrznuto u najnovijoj kripto rasprodaji. Najniže cijene (floor prices) za mnoge od najvrjednijih NFT kolekcija pale su zajedno s bitcoinom i ethereumom, a početna cijena za neke kolekcije pala je za više od 17 posto.

Floor price odnosi se na najjeftiniji komad dostupan na sekundarnom tržištu. To je popularna metrika za određivanje vrijednosti NFT kolekcija.

Prema podacima NFTGo-a, floor price za Bored Ape Yacht Club NFT-ove pao je za 12,57 posto u posljednja 24 sata, s oko 84 na 73,43 ethera. U međuvremenu floor price za Moonbirds, jednu od istaknutih kolekcija godine, pao je na 14,88 ethera, što je pad od 17,33 posto. Zanimljivo je da je CryptoPunks kolekcija zasad prošla relativno neokrznuta, a cijena za najjeftinije pikselizirane likove pala je samo 2,67 posto.

Nadalje, kao što je NFT stručnjak punk9058 istaknuo jučer na Twitteru, OpenSea je zabilježio svoj rekordni volumen trgovanja u wrapped etheru (wETH) od 0,2 posto u odnosu na ukupni volumen na platformi. Trgovanja u wETH-u često se događaju kada prodavatelji prihvate niske ponude za svoje NFT-ove, što ukazuje na to da su vlasnici možda panično prodavali u potrazi za likvidnošću tijekom pada.

NFT tržište trpi kao i kripto tržište tijekom cijele ove godine. Iako se nekolicina kolekcija 'oglušila' na silazni trend u pojedinim razdobljima, s Bored Ape Yacht Clubom nakon što je 1. svibnja premašio 430.000 dolara, tržište se jednostavno nije moglo nositi s nedavnim kripto padom. Po cijeni od 73,43 ethera, koji trguje po cijeni od oko 1.260 dolara, najjeftiniji digitalni majmuni sada se prodaju za oko 92.450 dolara. To je pad od 78,5 posto u odnosu na vrhunac.

19. travanj 2024 21:54