Kripto
StoryEditor

Opera integrirala bitcoin, solanu, polygon i pet drugih blockchaina

31. Ožujak 2022.

Opera, jedan od glavnih kripto-friendly internetskih preglednika, najavio je integraciju osam blockchain sustava u kontinuiranom nastojanju da se Web3 predstavi više od 380 milijuna korisnika mobilnih i stolnih računala širom svijeta.

Opera je u siječnju 2022. pokrenula projekt Crypto Browser, inicijativu usmjerenu na Web3 za olakšavanje navigacije decentraliziranih aplikacija (DApps), igara i metaverznih platformi. U sklopu ove inicijative, tvrtka preglednika dodala je podršku za osam blockchain ekosustava: bitcoin, solana, polygon, starkEx, ronin, celo, nervos network i ixo.

Opera je u najavi navela da njezini korisnici sada imaju pristup ekosustavima aplikacijama polygona i solane, kao i prednostima DeFi-a layer 2 putem DiversiFi decentralizirane mjenjačnice (dex) koji funkcionira na StarkWare tehnologiji. Najnovije integracije omogućuju korisnicima Opere pristup polygon proof-of-stake blockchainu i ethereum layer-2 ekosustavu putem StarkExa. Prema izjavama tvrtke, namjera integracije više blockchaina bila je osigurati agnosticizam i uključenost Web3 na ekološki prihvatljiv način.

- U konačnici, Web3 je na putu da postane mainstream web tehnologija i korisnici neće morati znati da komuniciraju s njom. Moraju steći vrhunsko korisničko iskustvo i istinsku korist - izjavio je Jørgen Arnesen, EVP za mobilne usluge u Operi.

U najavi je dodatno istaknuta potreba za ugljično neutralnim rješenjima s niskim naknadama za transakcije, što je jedan od glavnih razloga za odabir polygona umjesto ethereum blockchaina.

Još u studenom 2021. konkurent Opere, Brave preglednik najavio je planove za integraciju solana blockchaina kako bi ojačao svoj položaj, koja tek treba biti uvedena.

- Budući da sve više korisnika i kreatora zahtijeva alate za brz i pristupačan pristup decentraliziranom webu, ova će integracija neprimjetno utrti put za sljedeću milijardu kripto korisnika u iskorištavanju aplikacija i tokena - izjavio je Brendan Eich, izvršni direktor i suosnivač Bravea.

Brave tek treba najaviti dodavanje multichain strategije kako bi se suprotstavio svojoj rastućoj konkurenciji.

26. travanj 2024 17:55