Kripto
StoryEditor

Problematički kripto hedge fond likvidirao svoju imovinu

30. Lipanj 2022.
tržište kriptovalutafoto Shutterstock

Three Arrows Capitalu je, kako se izvješćuje, naloženo da likvidira svoju imovinu

Problematičnom kripto hedge fondu čiji su suosnivači Su Zhu i Kyle Davies, sud na Britanskim Djevičanskim otocima naredio je likvidaciju svoje imovine, navodi se u izvješću Sky Newsa. Prema izvješću, investicijski fond sa sjedištem u Singapuru surađivat će s tvrtkom Teneo Restructuring Limited sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima kako bi riješio svoju insolventnost. Iako detalji likvidacije nisu javno dostupni, restrukturiranje će vjerojatno uključivati raspolaganje imovinom tvrtke kako bi se pomoglo u otplati vjerovnika.

U intervjuu za Wall Street Journal objavljenom 17. lipnja, Davies je rekao da je njegova tvrtka predana rješavanju stvari i pronalaženju pravednog rješenja za sve vjerovnike. Od tada je kripto mjenjačnica Voyager Digital potvrdila da Three Arrows nije podmirio kredite u vrijednosti od oko 665 milijuna dolara, zbog čega su dionice tvrtke postale pale preko 66 posto.

Glasine o insolventnosti Three Arrows Capitala počele su kružiti ranije ovog mjeseca jer je kripto tržište palo na najniže razine u više od 18 mjeseci. Naširoko se pisalo da je tvrtka podigla više kredita kako bi zauzela duge pozicije na kripto imovinu poput bitcoina i ethereuma, no suočila se s margin callovima od nekoliko kreditora dok se tržište rušilo.

24. travanj 2024 21:57