Kripto
StoryEditor

Raspoloženje na kripto tržištu se poboljšava dok ulagači čekaju sljedeći potez Fed-a

07. Veljača 2023.
kripto tržište rada

Investitori se sada osjećaju optimističnije glede tržišta digitalne imovine i ulažu veće iznose u kripto fondove nego ranije, navodi se u izvješću objavljenom CoinShareovom izvješću.

CoinShares je u ponedjeljak rekao da se priljev od 76 milijuna dolara prošlog tjedna slio u kripto fondove, što je četvrti tjedan rasta zaredom. Novac se slijeva u Grayscale, 3iQ i 21 shares, kripto investicijske proizvode dostupne akreditiranim investitorima.

To je drugačije od kraja prošle godine i početka 2023. godine, kada su ulagači izvlačili novac iz ETF-ova i sličnih kripto proizvoda, uglavnom zbog brutalnog bear marketa koji je dodatno pogoršan kolapsom kripto mjenjačnice FTX u studenom.

Iz CoinSharesa sada kažu da je došlo do promjene raspoloženja ulagača od početka 2023.

Ukupna investicijska imovina pod upravljanjem porasla je za 39 posto u odnosu na ovo vrijeme prošle godine i sada iznosi 30,3 milijarde dolara.

Tvrtka je u svom izvješću dodala da ulagači uglavnom promatraju najveću digitalnu imovinu.

- Bitcoin je i dalje primarni fokus ulagača, s priljevom u ukupnom iznosu od 69 milijuna dolara, predstavljajući 90 posto ukupnih tokova za ovaj tjedan – piše u izvješću.

Voditelj istraživanja CoinSharesa James Butterfill izjavio je za medije da su popustljiva monetarna politika i slabljenje dolara glavni razlozi za poboljšanje raspoloženja.

Federalne rezerve agresivno su povećale kamatne stope prošle godine kako bi stavile najvišu inflaciju u posljednjih 40 godina pod kontrolu. Još uvijek povećavaju kamatne stope, ali središnja banka je ublažila svoj pristup. Prošle je godine Fed povećao kamatne stope za 75 baznih bodova četiri puta. U prosincu je središnja banka podigla kamatne stope za samo 50 baznih bodova, a zatim ponovno za 25 baznih bodova prošlog tjedna.

Trgovci sada nestrpljivo čekaju vidjeti hoće li predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell nagovijestiti što o sljedećim potezima u govoru u Ekonomskom klubu Washingtona.

 

17. travanj 2024 19:52