Kripto
StoryEditor

Regulatori u pet američkih saveznih država istražuju kripto platformu Celsius

17. Lipanj 2022.

Regulatori za vrijednosne papire u pet američkih saveznih država bacili su oko na tvrtku za kripto kreditiranje Celsius zbog njezine odluke o obustavi povlačenja sredstava korisnika ovog tjedna, navodi se u izvješću Reutersa.

Joseph Rotunda, direktor provedbe Teksaškog državnog odbora za vrijednosne papire, rekao je Reutersu da dužnosnici u Teksasu, Alabami, Kentuckyju, New Jerseyju i Washingtonu prioritetno istražuju kripto zajmodavca.

– Vrlo sam zabrinut da klijenti, uključujući mnoge male ulagače, možda moraju odmah pristupiti svojoj imovini, ali ne mogu je povući sa svojih računa. Nemogućnost pristupa njihovim ulaganjima može rezultirati značajnim financijskim posljedicama – rekao je Rotunda za Reuters.

Rotunda je kazao kako su se državni regulatori sastali u ponedjeljak kako bi započeli istragu o Celsiusu, koji je u nedjelju zamrznuo račune klijenata u očitoj krizi likvidnosti.

U postu na blogu Celsius se obratio svojim više od 1,7 milijuna korisnika da će pauzirati isplate, zamjene i prijenose između računa, navodeći kao razlog 'ekstremne tržišne uvjete'.

– Danas poduzimamo ovu akciju kako bismo Celsius stavili u bolju poziciju da s vremenom poštuje svoje obveze povlačenja – stoji u objavi.

Nakon objave, token CEL pao je 70 posto u jednom satu s 0,49 na 0,15 dolara, prema CoinMarketCapu. Trenutno je CEL token 140. najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, kojom se trguje po cijeni od 0,53 dolara.

U srijedu je izvršni direktor Celsiusa Alex Mashinsky prekinuo trodnevnu šutnju i na Twitteru poručio da je tvrtka usredotočena na zabrinutost svojih kupaca.

– Vidjeti kako se okupljate jasan je znak da je naša zajednica najjača na svijetu. Ovo je težak trenutak; vaše strpljenje i podrška znače nam sve – napisao je Mashinsky na Twitteru.

Dok je Mashinsky ostavio optimističan ton na društvenim mrežama, Celsius je, prema Wall Street Journalu, počeo zapošljavati odvjetnike za restrukturiranje iz odvjetničke tvrtke Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP za financijske smjernice.

26. travanj 2024 17:59