Kripto
StoryEditor

Tiffany pripremio najskuplju javnu prodaju u povijesti NFT-a

06. Kolovoz 2022.

Na hrvatski državni praznik 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, luksuzni brend Tiffany and Co. lansira kolekciju nazvanu NFTiff od 250 NFT-a (nezamjenjivih tokena). Svaki taj dio Tiffanijevih digitalnih umjetnina procijenjen je na 30 ethera odnosno 50.000 dolara, što najavljuje i najskuplju javnu prodaju u povijesti NFT-ova.

Proizvođač skupocjenog nakita valjda i dalje vjeruje u svijet kriptovaluta, a zacijelo je i među onima koji željno posljednjih dana iščekuju trenutak kad će ether prema vrijednosti preteći bitcoin. Mnogi NFT-ovi prodaju se za pretjerano visoke iznose na aukcijama ili na sekundarnim tržištima kao što je OpenSea, ali u javnoj prodaji obično nisu odveć skupi.

Bored Ape Yacht Club, najpoznatija kolekcija, lansirana je uz cijenu od 0,08 ethera i u to je doba bila vrijedna oko 200 dolara. Kolekcija NFTiff ne cilja na tipičnoga kriptokladitelja. Ekskluzivno je namijenjena vlasnicima CryptoPunksa, tj. prve ikad stvorene zbirke NFT-ova. Svaki dio CryptoPunksa rijetko se proda za iznos manji od šest znamenki. Tiffany ipak želi privući najimućnije kolekcionare.

27. travanj 2024 07:07