Kripto
StoryEditor

Trenutačni pad bitcoina od 18 posto prije halvinga nije neuobičajen i točno je prema rasporedu

08. Travanj 2024.

Bitcoin je u prvoj fazi svog halving mini ciklusa i na pravom je putu prema predviđanjima kripto trgovca i analitičara Rekt Capital.

Prema tweetu, pad bitcoina od 18 posto u proteklim tjednima bio je očekivan, jer su se slični padovi dogodili prije drugog i trećeg halvinga. Ovaj pad ukazuje na to da bi bitcoin mogao ponoviti isti cjenovni performans viđen u prethodnim ciklusima, uključujući rast nakon halvinga koji bi mogao potaknuti najveću kriptovalutu na veći rast iznad trenutnog vrhunca od 73.700 dolara.

Bitcoin se kreće točno prema rasporedu

Tri faze halving mini ciklusa bitcoina uključuju: pad prije halvinga, ponovna akumulacija i parabolični uzlazni trend. Prva faza se obično javlja 28 do 14 dana prije događaja i može trajati tjednima. Druga faza dolazi nakon što je pad dosegnuo dno i može trajati do pet mjeseci, dok treća može trajati više od godinu dana.

Tijekom halvinga u 2016. pad je bio 38 posto i trajao je četiri dana. U 2020. pad je bio 20 posto i trajao je osam tjedana. Otprilike 12 dana od halvinga, bitcoin je pao za približno 18 posto u posljednja tri tjedna.

Rekt Capital primijetio je da je ovaj ciklus pokazao neke kvalitete iz 2016. i 2020. i, kao rezultat toga, mogao bi ponoviti dijelove svojih cjenovnih tendencija prije halvinga.

Unatoč tome, Rekt Capital je napisao da ciljevi razdoblja pada prije halvinga uključuju ponudu konačne prilike za povoljnu kupnju, postavljanje sljedeće faze u ovom određenom ciklusu i formiranje najniže razine budućeg raspona ponovne akumulacije.

Početak faze ponovne akumulacije

Podaci sugeriraju da bi bitcoin mogao biti na početku faze ponovne akumulacije. S razinom otpora na 70.000 dolara, Rekt Capital kaže da je tržište možda uspostavilo visok raspon ponovne akumulacije.

Budući da ponovna akumulacija dolazi nakon što pad dosegne dno, također je moguće da je došlo do dna prije halvinga. Sada je cilj, prema Rekt Capitalu, da bitcoin trguje stabilno do halvinga i dalje.

Naime, ovo je prvi put da se raspon ponovne akumulacije razvija oko novog vrhunca. To može skratiti trajanje faze i uzrokovati da raspon poprimi oblik redovitog stabilnog kretanja koje je tržište do sada vidjelo.

Ovo je također prvi put da je bitcoin dosegnuo novi vrhunac prije halvinga, što prema analitičaru Bob Loukasu može ukazivati na kraći bull market ciklus, nasuprot uobičajenom 4-godišnjem ciklusu. Spomenuti analitičar u novom je videozapisu na Youtubeu iznio svoje mišljenje i dao 60 postotnu vjerojatnost za tzv. ‘left translated ciklus’ kako ga on naziva, a zasniva se na tezi da bi bitcoin mogao dosegnuti novi ciklični vrhunac krajem ove godine.

29. travanj 2024 08:24