Kripto
StoryEditor

Trump će govoriti na bitcoin konferenciji unatoč nedavnom pokušaju atentata

15. Srpanj 2024.
Donald Trump

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump govorit će na bitcoin konferenciji u Nashvilleu, nakon što je preživio pokušaj atentata 13. srpnja u Pennsylvaniji.

Ova potvrda dolazi od Davida Baileya, izvršnog direktora Bitcoin Magazina i jednog od organizatora događaja.

U objavi od 14. srpnja na X-u, Bailey je izjavio da je razgovarao s predsjednikovim timom i da je Trump dobrog raspoloženja i uzbuđen je održati govor u Nashvilleu.

Pokušaj ubojstva Trumpa dogodio se tijekom političkog skupa u Pennsylvaniji, gdje ga je 20-godišnji napadač upucao u desno uho. Napad, u kojem je Trump ozlijeđen, pokrenuo je pitanja o njegovom sudjelovanju u zakazanim događajima.

Bitcoin konferencija trajat će od 25. do 27. srpnja, a očekuje se da će Trump govoriti zadnji dan. Njegov predizborni tim također je potvrdio da će nazočiti republikanskoj nacionalnoj konvenciji koja počinje u ponedjeljak.

Nakon neuspjelog pokušaja atentata, izvršni direktor Tesle Elon Musk i osnivač Trona Justin Sun javno su podržali Trumpa u utrci za Bijelu kuću. Musk je objavu post na X, podržavajući Trumpa i želeći mu brz oporavak, dok je Sun izjavio da je bivši predsjednik bolji izbor za kripto industriju i da može osigurati pravedniji tretman.

Trumpove šanse za pobjedu na predsjedničkim izborima u SAD-u također su porasle nakon incidenta. Podaci Polymarketa pokazuju da su dionice ‘Da’ ugovora o tome hoće li Trump pobijediti na izborima porasli s 0,60 na 0,70 dolara, što ukazuje na 71 postotnu vjerojatnost za pobjedu u studenom.

Ranije ove godine, Trumpov stav o kriptovalutama promijenio se sa skepticizma na podršku, prepoznajući potrebu za regulacijom u prostoru. Ovo sve veće prihvaćanje vidljivo je u otvorenosti njegove kampanje za kripto donacije, što je pokazao njegov tim koji je u svibnju počeo prihvaćati donacije u različitim kriptovalutama putem Coinbasea.

Trump se također obvezao spriječiti stvaranje digitalne valute središnje banke u SAD-u, smatrajući je prijetnjom slobodi, te je obećao zaštititi bitcoin od kritičara poput senatorice Elizabeth Warren i pretjeranih regulatornih mjera.

04. rujan 2024 14:31