Kripto
StoryEditor

UK će donijeti kripto regulatorni okvir do kraja srpnja

16. Travanj 2024.
regulacija, kripto regulacije, regulative

Britanski ministar gospodarstva Bim Afolami rekao je da će vlada do kraja srpnja donijeti zakone o regulatornom okviru za kripto imovinu.

Afolami je na Innovate Finance Global Summitu u ponedjeljak iznio vremenski okvir za donošenje zakona koji se tiče nadzora stablecoina, kripto stakinga, mjenjačnica i usluga skrbništva.

- Sada radimo ubrzano na donošenju zakona kako bismo postavili naše konačne prijedloge. Jednom kada bude pušten u rad, cijeli niz aktivnosti kripto imovine, uključujući upravljanje mjenjačnicama, preuzimanje skrbništva nad imovinom klijenata i druge stvari, po prvi će put doći unutar regulatornog okvira - rekao je Afolami.

Vremenski okvir za razvoj kripto regulatornog okvira u UK-u

U veljači je Afolami potvrdio da vlada Ujedinjenog Kraljevstva namjerava dovršiti sekundarno zakonodavstvo o stablecoinima u roku od šest mjeseci.

U listopadu 2023. vlada Ujedinjenog Kraljevstva objavila je prijedloge u kojima je istaknuta namjera za reguliranje kripto sektora. Uključivali su zahtjev da tvrtke dobiju ovlaštenje od Uprave za financijsko ponašanje (FCA) za obavljanje kripto aktivnosti.

Listopadski prijedlozi uslijedili su nakon konzultacijskog odgovora Ministarstva financija Ujedinjenog Kraljevstva u kolovozu u kojem je dogovoreno da će Bank of England i FCA zajednički nadzirati sistemske stablecoine.

Ranije u 2023. Ujedinjeno Kraljevstvo donijelo je Zakon o financijskim uslugama i tržištima, uspostavljajući temelje za regulatore da počnu razvijati okvir za nadzor stablecoina i financijskih aktivnosti povezanih s kriptovalutama unutar zemlje.

19. svibanj 2024 10:01