Kripto
StoryEditor

Unatoč fijasku s FTX-om, Musk i Snowden optimistični u pogledu bitcoina

15. Studeni 2022.

Neki od najpoznatijih zagovornika bitcoina i dalje su optimistični u vezi najveće kriptovalute unatoč fijasku s FTX-om.

Američki zviždač Edward Snowden jutros je na Twitteru objavio bitcoin grafikon, navodeći da razmišlja o povratku ulaganja na tržištu. Na grafikon je zalijepljen prethodni Snowdenov tweet od 13. ožujka 2020., kada je izrazio slično mišljenje. Snowdenov stari tweet izvanredan je po tome što je objavljen dan nakon što je bitcoin neslavno pao s 8.000 na 3.000 dolara zbog panike na tržištu uzrokovanom covidom-19. Ako je taj dan doista kupio bitcoin, onda je najpoznatiji zviždač savršeno pogodio dno tržišta.

Snowden je u današnjem tweetu dodao odricanja od odgovornosti, navodeći da vjeruje da je pred njim još puno problema i da ima nula financijskog obrazovanja. Ipak, njegovi pozitivni pogledi na kripto su značajni, s obzirom na to da se industrija u cjelini nosi s posljedicama iznenadnog kolapsa  FTX-a.

Kriza je otkrila da je osnivač tvrtke, Sam Bankman-Fried, nekoć hvaljen medijskim publikacijama i viđen povoljnim od strane zakonodavaca i regulatora, ilegalno koristio milijarde dolara korisničkih sredstava za financiranje njegove kripto trgovačke tvrtke, Alamede Research. 

Snowden nije jedini zagovornik bitcoina koji je izrazio optimizam. Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk također je izjavio da je bitcoin ovdje da ostane.

- BTC će uspjeti, ali mogla bi biti duga zima - komentirao je na Twitteru kada je netko izrazio žaljenje zbog cjenovne akcije tijekom godine.

Iako je odnos milijardera s bitcoinom bio buran, čini se da se njegovo mišljenje o tehnologiji nije promijenilo u svjetlu skandala s FTX-om. Možda nije ni posebno  iznenađen, jer je tijekom vikenda izjavio da je Bankman-Fried ‘aktivirao svoj detektor sranja‘ kada su se njih dvoje sastali kako bi razgovarali o financiranju akvizicije Twittera.

Muskovi i Snowdenovi komentari u suprotnosti su s komentarima CNBC-evog voditelja Jima Cramera, koji je u petak pozvao gledatelje da ‘izađu iz kripta dok mogu‘.

26. studeni 2022 10:21