Kripto
StoryEditor

U izbornom programu američkih demokrata ni riječi o kriptovalutama

20. Kolovoz 2024.

Suprotno porukama iz predsjedničke kampanje Kamale Harris i viših dužnosnika demokratske stranke koje su tjednima obećavale ‘resetiranje‘ pogleda na kriptoindustriju nasuprot anti-kripto politikama Bidenove administracije, platforma Demokratske stranke 2024. nije spominjala kriptovalute ili politiku vezanu za digitalnu imovinu.

Platforma stranke na 91. stranici dotaknula se svega, od korporacijske pohlepe, stanovanja i obrazovanja do američke vanjske politike i geostrateške moći.

Rezanje troškova bila je tema koja se ponavljala u opširnom dokumentu, ali nigdje u stranačkoj platformi nije bilo rješenja za rješavanje temeljnog problema rastućih troškova zbog monetarne politike popuštanja ili mjera štednje za kontrolu potrošnje američke vlade, koja trenutno ima nevjerojatnih 35 dolara bilijuna dolara duga.

Zapravo, upravo je suprotno bilo istinito, s višestrukim pozivima na povećanje državne potrošnje kroz proširene programe socijalnih prava i zaštitu socijalnog osiguranja, za što je Odbor za proračun Predstavničkog doma priznao da je na putu nesolventnosti u svibnju ove godine.

Obećanja kampanje Kamale Harris da će preokrenuti kriptopolitike pod Bidenovom administracijom naišla su na sumnju kako od strane lidera industrije tako i od strane kriptoinvestitora.

Fred Thiel, izvršni direktor MARA-e, nedavno je rekao da nije očekivao da će se bitcoin spominjati u kampanji Harris i objasnio je da bi MARA, tvrtka koja se bavi rudarenjem bitcoina, mogla razmotriti mogućnosti migracije izvan SAD-a ovisno o tome tko pobijedi na predsjedničkim izborima 2024.

Na nedavnom događaju kampanje za Harris pod nazivom ‘Crypto4Harris’, čelnik većine u Senatu Chuck Schumer obećao je glasačima pro-kriptopolitike ako Kamala Harris bude izabrana za predsjednicu u studenom. Tijekom sastanka, kojem je Schumer prisustvovao virtualno, viši čelnik demokrata naveo je geostrateške implikacije neprihvaćanja digitalne imovine. Schumer je smatrao da ako Sjedinjene Države ne uvedu inovacije u digitalnu imovinu, druge zemlje hoće.

I dok jedni vjeruju da će Demokratska stranka program usvojiti u njegovom izvornom obliku bez izmjena i dopuna, drugi, poput Viveka Ramaswamyja, vjeruju da bi Harris i Demokratska stranka mogli promijeniti svoj stav o digitalnoj imovini.

Prošlog je tjedna bivši republikanski predsjednički kandidat rekao je za CNBC da očekuje da će se kampanja demokrata preokrenuti kriptostavove, ali samo kroz retoriku i obećanja u kampanji, kako bi prikupila glasove onih koji glasaju isključivo po važnosti kriptopitanja.

17. rujan 2024 03:15