Kripto
StoryEditor

Više direktora Binancea podnijelo je ostavke usred istrage DOJ-a protiv Changpeng Zhaoa

07. Srpanj 2023.

Niz viših direktora u Binanceu navodno masovno daje otkaze dok se tvrtka bori s velikom tužbom Komisije za vrijednosne papire (SEC) i istragom Ministarstva pravosuđa o izvršnom direktoru Changpeng Zhaou (CZ).

Jedan direktor, bivši glavni direktor za strategiju Patrick Hillman, već je potvrdio svoj odlazak.

Kaos u Binanceovim redovima?

Izvješće Fortunea u četvrtak tvrdi da su glavni savjetnik Han Ng i viši potpredsjednik za usklađenost Steven Christie rekli da napuštaju tvrtku ovaj tjedan, zajedno s Hillmanom.

Njihov izlazak uslijedio je nakon nedavne ostavke bivšeg agenta Porezne uprave Matthewa Pricea, koji je bio Binanceov globalni šef obavještajnih službi i istrage. Jedna osoba upoznata s tim pitanjem rekla je Fortuneu da su odlasci reakcija na odgovor CZ-a na istragu DOJ-a o njemu i njegovoj mjenjačnici.

U tužbi protiv tvrtke prošlog mjeseca, SEC je tvrdio da je Binance loše postupao s imovinom klijenata između svoje međunarodne platforme, američkih platformi i drugih tvrtki pod kontrolom Zhaoa, istodobno kršeći zakone o sankcijama.

Binance se godinama borio protiv takvih tvrdnji regulatora i medija. Jedan od onih koji se suprotstavljaju takvim narativima često je bio sam Patrick Hillman, koji je u svibnju žestoko kritizirao Reuters zbog tvrdnje da Binance miješa sredstva klijenata sa svojom korporativnom riznicom.

- Istina je da napuštam Binance, ali to činim u dobrim odnosima - rekao je Hillman preko Twittera u četvrtak. Objasnio je da će njegova supruga uskoro dobiti njihovo drugo dijete, pa je mislio da je ‘pravo vrijeme da se makne‘.

- I dalje poštujem i podržavam i zahvalan sam što sam imao nevjerojatnu priliku raditi pod njegovim vodstvom - dodao je, misleći na CZ-a.

Hillman je također kritizirao glasine o ‘masovnim otpuštanjima‘ u Binanceu u lipnju, tvrdeći da tvrtka jednostavno preispituje uloge u sklopu redovite ‘revizije gustoće talenata‘.

CZ odgovorio

Kao i kod mnogih glasina o Binanceu, CZ je odgovorio na izvješća o odlascima s brojem ‘4‘, kripto žargonskim izrazom koji je skovao Zhao kako bi ignorirao FUD (strah, nesigurnost i sumnja) oko njegove mjenjačnice.

- Da, postoje odlasci (u svakoj tvrtki). Ali razlozi koje su iznijeli mediji potpuno su pogrešni. Kako se tržišta i globalno okruženje za kripto mijenjaju, kako se naša organizacija razvija i kako se osobne situacije mijenjaju, u svakoj tvrtki postoje odlasci zaposlenika – napisao je na Twitteru

CZ je dodao kako rukovoditelji nisu podnijeli ostavke u istom tjednu.

28. travanj 2024 19:19