Kripto
StoryEditor

Worldcoin, kripto projekt iza kojeg stoji izvršni direktor OpenAI-a, prikupio 115 milijuna dolara

26. Svibanj 2023.
world coin

Nakon zapanjujućeg uspjeha OpenAI-a, još jedan projekt iza kojeg stoji njegovog izvršni direktor Sama Altmana zatvorio je značajan krug financiranja usred sumorne godine za kripto ulaganja.

Projekt Worldcoin prikupio je 115 milijuna dolara u krugu financiranja serije C koji je vodio Blockchain Capital. Ostali sudionici u krugu financiranja uključuju a16z, Bain Capital i Distributed Global.

Worldcoin, koji potpada pod krovnu tvrtku Tools for Humanity, jedinstveni je protokol otvorenog koda koji uključuje skeniranje šarenica oka.

Prema njegovoj web stranici, biometriju je snimio Worldcoin Orb, uređaj za snimanje koji bilježi šarenice korisnika i slike njihovih tijela i lica visoke rezolucije.

Worldcoin je imao kontroverzan početak otkako je prvi put spomenut sredinom 2021. godine. Unatoč izvješćima o sigurnosnim propustima, platforma  je tvrdila da je premašila milijun registracija.

Kontroverzni projekt također je nedavno dobio ogromnu snagu u Kini.

U izvješćima se navodi da prevaranti kupuju skenirane šarenice s crnog tržišta kako bi se registrirali na platformi.

Kao odgovor, Worldcoin je rekao da tvrtka nema problema sa skeniranjem šarenica na crnom tržištu, ali je otkrio otkrivanje brojnih slučajeva prijevare koja uključuje njezinu digitalna putovnica, protokol provjere koji se koristi za određivanje stvarnih identiteta.

Prije toga, TechCrunch je tvrdio da su hakeri uspjeli instalirati zlonamjerni softver za prikupljanje lozinki na uređaje WorldCoin operatora.

27. travanj 2024 09:31