Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjena na čelu Fortenovinog Multipluscarda, Agrochem-maks oformio Upravu…

13. Listopad 2020.
Dražen Jurković i Helena Klarić

Nakon odlaska predsjednika Uprave MULTIPLUS CARDA Dražena Jurkovića u Upravu TOKIĆA, na njegovo mjesto imenovana je Helena Klarić. Ona je od 2009. na poziciji pomoćnice direktora područja maloprodaje i investicija u KONZUMU, a prije toga radila je u NIELSENU. Prvostupnica je FAKLUTETA ELEKTROTEHNIKE I RAČUNARSTVA i diplomirala je poslovnu administraciju i menadžment na DSM-u. MULTIPLUS CARD upravlja KONZUMOVIM karticama, a u vlasništvu je FORTENOVE (52,66 posto) i ZAGREB NEKRETNINA – ZANE (47,36 posto), tvrtke kćeri ZAGREBAČKE BANKE.

Marcus Freitag novi je član NO-a PHOENIX FARMACIJE umjesto Clausa Franka Grossea.

Mislav Galler došao je u TELE2 na poziciju glavnog direktora prodaje.

Heike Klug imenovana je za zamjenicu predsjednika NO-a AR PACKAGING CROATIJE umjesto Markusa Ohrnhofera-Zissera.

AGROCHEM-MAKS uveo je upravu. Vlasnik i dosadašnji direktor Emil Guščić postao je predsjednik Uprave. Također je vlasništvo KAVRAN-MAKSA prenio na svoj AGROCHEM-MAKS, i prokuru zamijenio pozicijom predsjednika Uprave umjesto direktorice Antonele Smoljić. Dosadašnje prokuriste Franju Guščića i Filipa Guščića imenovao je članovima uprava obiju tvrtki.   

Siniša Jembrih nakon nepunih deset mjeseci otišao je s direktorske pozicije u varaždinskom UNIVERZALU. Tvrtkom kao direktor i dalje upravlja Goran Hlevnjak, uz pomoć prokurista Ksenije Turčić i Marijana Kovačića.

Vladimiru Čoharu dodijeljena je prokura u NK OSIJEKU.

Ivana Borovec nova je zamjenica predsjednika NO-a PZC-a VARAŽDIN umjesto saborske zastupnice Natalije Martinčević, a Nikola Brežni novi je član NO-a umjesto Danijela Vlaisavljevića.

Denis Peršić novi je zamjenik predsjednika NO-a ISTARSKIH CESTA umjesto Valtera Licula, a Duško Kišberi novi je član NO-a umjesto Armanda Lušetića. Istovremeno je iz vlasničke strukture izašlo petero malih udjelničara, a jedan je ušao. Istarska županija vlasnik je 26 posto tvrtke, a ostatak ima 131 mali udjelničar.

Mihael Primorac i Jakša Jukić vlasnički su preuzeli NEREUS iz Kaštel Gomilice od Luke Grubora, Arthura Mcquadea Hughesa, Jelene Jakus i Slavka Vujušića, koji je bio i direktor, a na njegovu poziciju postavljena je Marija Sekulić Dumanić. Ta tvrtka za upravljanje čarterima posljednje četiri godine poslovala je negativno i za to vrijeme iskazala kumulativno gotovo četiri milijuna kuna gubitka.

Igor Mrkić novi je predsjednik NO-a PULA SPORTA umjesto Marina Lerotića.

Mario Stipanović nije više suvlasnik ni prokurist PUNOG POGOTKA, koji je sad u stopostotnom vlasništvu direktorice Pauline Frković.

Vlasnik i direktor IZVOĐAČ-NISKOGRADNJE iz Grubina (Podbablje) Nediljko Karin dodijelio je prokuru Tanji Karin.

Valerijan Božić vlasnički je i upravljački preuzeo POWER FOOD iz Zagreba od Ljubice Kostić.

23. travanj 2024 22:48