Tvrtke i karijere
StoryEditor

Mislav Galić otišao s čela Mlinara, zamijenila ga Lena Habuš

07. Veljača 2021.
Mislav Galić

Mislav Galić, donedavno čelni čovjek Mlinara, tvrtke u većinskom vlasništvu investicijskog fonda Mid Europa sa sjedištem u Londonu, otišao je s te funkcije. Naime, iz Sudskog registra vidljivo je da je ulogu predsjednice Uprave Mlinara preuzela Lena Habuš, koja je na tu poziciju došla iz konzultantske kuće E&Y, a Galić je ostao u sastavu Mid Europe na mjestu konzultanta iako to kompanija nije službeno objavila.

Galić se, prema podacima iz Sudskog registra, na čelu Mlinara zadržao samo osam mjeseci. U poslovnim se krugovima nagađa da je razlog Galićeva odlaska gubitak poslovne pozicije Mlinara u maloprodaji pekarskih proizvoda. Naime, poznavatelji tvrde da su Mlinarovu vodeću poziciju na hrvatskom tržištu, a primarno na zagrebačkom, ugrozili Pan-pek i Dubravica, pa većinski vlasnici kadrovskim promjenama pokušavaju vratiti nekadašnji poredak.

Inače, Galić je menadžer koji je karijeru izgradio u Agrokoru, na mjestu predsjednika Uprave Jamnice i potpredsjednika Agrokora, nakon čega je kratko bio u Čakovečkim mlinovima.

– Ne bih htio komentirati zašto se dogodila promjena u Upravi Mlinara, ali s menadžmentom Mid Europe dogovorio sam da ostajem na poziciji savjetnika, čime sam zadovoljan – kratko je za Lider izjavio Galić.

17. travanj 2024 19:01