Tvrtke i karijere
StoryEditor

Pogledajte tko će biti najveća žrtva predstečaja Kodrićeve Keramike modus

12. Veljača 2021.
Želimir Kodrić

Otvoren je predstečajni postupak za KERAMIKU MODUS iz Orahovice. Tvrtka Želimira Kodrića godinama je u više navrata ulazila u blokadu računa, koji je blokiran od kraja prošle godine, kad su ukupne obveze prešle 107 milijuna kuna, što je više od iznosa ukupne imovine.

Vjerovnicima je predloženo da otpišu 50 posto potraživanja, a ostatak bi bio isplaćen nakon 12-mjesečnog počeka u idućih devet godina. Prema svemu sudeći, predstečaj će proći većinom vjerovničkih glasova jer je najveći vjerovnik SAMOBORKA. Ta tvrtka u Kodrićevu većinskom vlasništvu također bi otpisala polovinu od svojih 90 milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi pretvorila u temeljni kapital.

Budući da je u predstečajnom planu predviđeno da se postojeći temeljni kapital smanji na nulu, SAMOBORKA bi postala jedini vlasnik KERAMIKE MODUS. Inače, tvrtka iz Orahovice od 2018. (bila) je u vlasništvu Kodrićeve tvrtke MALOPRODAJNA ULAGANJA koja je prošle godine nakon skraćenog stečajnog postupka izbrisana iz Sudskog registra. 

Porezna uprava svoj dug od oko 900 tisuća kuna namirit će na osnovi posebnog ugovora o namirenju. Najveća je vjerovnica iz predstečajne nagodbe Orahovica. Gradu i njegovu komunalnom poduzeću PAPUK tvrtka KERAMIKA MODUS duguje ukupno 3,25 milijuna kuna.

15. travanj 2024 02:58