Tvrtke i karijere
StoryEditor

Povratak Ivana Komaka na čelo Pivovare Osijek, novi čelnik Booking.coma…

15. Travanj 2019.

Ivan Komak treći put je preuzeo mjesto direktora PIVOVARE OSIJEK nakon što je Zdeslav Bičanić opozvan s te pozicije. Tvrtka je u suvlasništvu slovačkog ABRAHAMA i OSJEČKE PIVOVARE d.d. Većinski je vlasnik OSJEČKE PIVOVARE (90,78%)  Andreja Komak preko svoje tvrtke DITTA TRADE iz Ljubljane.  Inače, Komak je od 2011. na čelu tvrtke PRVO HRVATSKO PIVO, kojoj je bio i vlasnik do 2014, kad ju je preuzela slovačka tvrtka BAUER. Bičanić je ostao prokurist OSJEČKE PIVOVARE, kojoj je na čelu i dalje Petar Paulik.

David Koker novi je direktor tvrtke BOOKING.COM iz Zagreba umjesto Petera Paula Verhoevena. U zagrebačkoj upravi nizozemske tvrtke za online rezervacije smještaja od 2013. je Andrea D'Amico.

Teemu Tapani Koskela imenovan je direktorom tvrtke KPA UNICON umjesto Jukke Mattija Pennanena. Ta tvrtka u vlasništvu finskog KPA UNICON GROUPA registrirana za građevinarstvo bila je bez ovlaštene osobe od 4. svibnja 2018. do 13. veljače 2019.

Laurenţiu-Florin Dimitri novi je član Uprave NESTLÉ ADRIATICA umjesto Miljenka Vaića. Članovi Uprave od ranije su Yana Mikhaylova i Nicolas Michel Brondel.

Tvrtka BH ALUMINIUM novi je vlasnik ALUMILA ZAGREB. Dosadašnji vlasnik Daniel Đakić do kraja siječnja bio je i direktor tvrtke. BH ALUMINIUM preko tvrtke ALPRO u većinskom je vlasništvu tvrtke ALUMIL YU INDUSTRY iz Nove Pazove u Srbiji, koja je pak dio ALUMILA, grupacije sa 12 tvornica u šest država.

Nakon što je A&R CARTON AUSTRIA preuzeo ISTRAGRAFIKU od TDR-a, promijenio je naziv tvrtke u A&R CARTON ISTRA, sjedište preselio iz Rovinja u Kanfanar, a u NO-u je Markus Ohrnhofer-Zisser novi zamjenik predsjednika umjesto Yvonne Melchers, koja je bila imenovana mjesec i pol ranije.

MERKUR OSIGURANJE smanjilo je Nadzorni odbor sa peteročlanog u tročlani. Andreas Stettner ostao je predsjednik, Martin Ohde njegov zamjenik, a Harald Christandl član. Iz NO-a su izašli Wolfgang Halsegger i Gordan Pintar.

Nakon vlasničkog izlaska tvrtke ULJANIK BRODOGRADILIŠTE iz UTP-a – ULJANIK TEHNIČKIH PLINOVA promijenjen je i dio NO-a. Umjesto predstavnika grupacije ULJANIK Giannija Rossande i Maksimnilijana Percana (koji su ionako krajem ožujka uhićeni i zadržani su na 30 dana u istražnom zatvoru), u NO-u su novi članovi Marco Annoni (zamjenik predsjednika umjesto Rossande) i Tomislav Dragičević. Annoni ima istu funkciju u SOL CROATIJI iz Siska, koja je sad jedini vlasnik UTP-a., a Dragičević, nekadašnji predsjednik Uprave Ine, bio je i na čelu SOL CROATIJE, nekadašnje KISIKANE, pa SOL INE.

Ognjen Bojanac pridružio se na direktorskoj poziciji u MILŠPEDU iz Svete Nedelje Igoru Krnojelcu. U Upravi ove tvrtke u vlasništvu istoimene tvrtke iz Srbije je i prokuristica Petra Mostarčić Iković.

Pavle Paunović novi je suvlasnik ARBACOMMERCEA iz Zadra umjesto Marije Paunović. Drugi suvlasnik, Nikola Paunović, ujedno je i direktor tvrtke.

Hrvoje Livaja novi je predsjednik Uprave LUKE PLOČE d.d. umjesto Ivana Pavlovića, koji je u Upravi tvrtke bio od 2003. Zamjenici predsjednika Uprave Željki Dodig proširena su ovlaštenja, a Josip Jurčević nije više član Uprave, koja je sad dvočlana.

Tvrtka NOVO GAMING iz Zagreba više nije u vlasništvu austrijske grupacije NOVOMATIC. Preuzeo ju je švicarski investicijski holding GRYPHON INVEST, koji posjeduje niz kasina i kladionica, te upravlja s njima, proizvodi i iznajmljuje automate za igre na sreću, a u portfelju ima i uredske, trgovačke, industrijske i stambene nekretnine.

Maja Milinović promovirana je iz članice u predsjednicu Uprave u WIENERBERGER-ILOVCU i WIENERBERGER-CETERI umjesto Jožefa Štrakla. Nova članica Uprave ILOVCA je Tina Ban, a Boris Novosel ostao je u upravi obje tvrtke.

Toni Đikić novi je član NO-a DALEKOVODA iz Zagreba.

29. ožujak 2023 13:40