Tvrtke i karijere
StoryEditor

Preimenovanja i selidbe: Novi naziv dobila i tvrtka Marka Vukovića 

12. Ožujak 2020.
Marko Vuković suvlasnik je AB Produkta (donedavne AB Montaže), a poznatiji je kao suvlasnik HS Produkta

Jučer smo objavili da je EUROLEASING promijenio naziv u AGRAM LEASING. To je samo jedna od promjena naziva. U tom trendu ne sudjeluju samo velike tvrtke koje se s novim imenom i rebrendiraju (poput AGROKORA/FORTENOVE, HYPO BANKE/ADDIKO BANKE, ili VIPNETA/A1). I manje tvrtke znaju promijeniti naziv, koji onda i bez skupog rebrendinga obično pokazuje i novu orijentaciju. A uz novo ime ponekad ide i novo preseljenje na novo sjedište. Izdvojili smo šest aktualnih primjera.

Dosadašnji direktor karlovačkog VODOVODA I KANALIZACIJE Nikola Rogoz prešao je u privatni sektor. Postao je direktor karlovačke tvrtke koja je istovremeno promijenila naziv iz AB MONTAŽA u AB PRODUKT. Iz Uprave te tvrtke izašla su dvojica od tri suvlasnika, direktor Zdravko Ujdenica i prokurist Mladen Hrvat. Treći suvlasnik, Marko Vuković, u poslovnim je krugovima najpoznatiji kao suvlasnik HS PRODUKTA (zajedno s Ivanom Žabčićem). Nova direktorica VODOVODA I KANALIZACIJE je Katarina Malenica.

Tvrtka ENERGO VOĆIN Danice Ivanović (koja je i direktorica) promijenila je naziv u ENERGO KOP i preselila sjedište iz Voćina u Čistu Mlaku kod Rugvice.

VIVITA FOOD promijenila je naziv u VIVITA i preselila sjedište iz Koprivnice u Varaždin.

Tvrtka JURČEC promijenila je naziv u JURČEC ALATI i preselila sjedište iz Savskog Marofa u općinsko središte Brdovec. Također je raširila djelatnost od trgovine na širok dijapazon usluga– od tehničkog ispitivanja, turizma i prijevoza do poljoprivredne i metalske proizvodnje.

Tvrtka KAVAZOVIĆ LIMAR iz Krka promijenila je naziv u KAVAZOVIĆ GRUPA. Obitelj Kavazović upravlja kompleksom Adria Petrol iznad Malinske u čijem sklopu su benzinska postaja, autopraonica, pizzeria, trgovina i mjenjačnica.

Tvrtka STARAC Saše Svaline promijenila je orijentaciju. Više u nazivu nema nastavak 'za turizam trgovinu i putnička agencija', nego 'za rezanje, oblikovanje i obradu kamena'. I sjedište je preselila iz Kaštel Štafilića u Kaštel Kambelovac.

26. travanj 2024 19:17