Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tehnomont: Sean Lisjak preuzeo vlasnički udjel od Antona Užile

19. Srpanj 2020.
Sean Lisjak

Sean Lisjak ušao je u vlasničku strukturu TEHNOMONT BRODOGRADILIŠTA umjesto Antona Užile, koji više nije predsjednik NO-a. Njegovo mjesto zauzeo je dosadašnji zamjenik predsjednika tročlanog NO-a Dinko Modrušan, Larisa Ivančić sad je njegova zamjenica, a Ervin Markuš ostao je član NO-a.

Lisjak je od 2012. član Uprave sestrinske tvrtke TEHNOMONT d.d., a sad se kao suvlasnik u BRODOGRADILIŠTU pridružio Gordani Deranji, Miljenku Brniću, Aleksdandru Šuranu i Tomislavu Smirčiću. Njih petero preko svoje tvrtke drže i većinski paket dionica TEHNOMONTA d. d. (68,42 posto). Te dvije tvrtke kralježnica su grupacije koju vodi donedavna čelnica HUP-a Gordana Deranja.

Osim što se bavi brodogradnjom, investicijskim radovima u inozemstvu, solarnom energijom i izradom čeličnih konstrukcija, grupacija upravlja pulskom Marinom Veruda, koja ima i vlastitu čartersku flotu. U 2018. grupacija TEHNOMONT BRODOGRADILIŠTE ostvarila je 139 milijuna kuna prihoda, a sâm TEHNOMONT d.d. za prošlu je godinu prijavio 45,31 milijun kuna prihoda i 2,91 milijun kuna dobiti.

18. travanj 2024 09:03