Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Holcimovoj Upravi još godina dana, Pharmas postavio Bujasa u Fidifarm…

14. Siječanj 2020.
Virna Višković Agušajfoto Ratko Mavar/Lider

Damien Jean Bernard Rousseau novi je zamjenik predsjednika NO-a HOLCIMA (HRVATSKE) umjesto Alena Šišinačkog. Preostalo dvoje članova NO-a dobilo je novi mandat. Novi mandat dobili su i svi članovi Uprave na čelu s predsjednicom Virnom Višković Agušaj. HOLCIMOV mandat za članove Uprave je samo godinu dana, pa je Višković Agušaj sad počela svoj četvrti jednogodišnji mandat, koji završava s krajem ove godine.

Sa zadnjim danom prošle godine realizirano je PHARMASOVO preuzimanje FIDIFARMA. ATLANTICOVE menadžerice Sanju Šagud i Maju Kovač na direktorskoj poziciji zamijenio je Ivan Bujas, član Uprave PHARMASA.

ININA tvrtka kćer INA JADRAN (bivši INAGIP) pripojena je INI.

ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ promijenio je ovlaštenja u Upravi. u kojoj je dosad bilo dvoje direktora. Sad je Ljuba Romčević - Žgela imenovana predsjednicom Uprave (i ranije je imala slična ovlaštenja), a Rudo Tomić je član Uprave.

LTH ALUCAST iz Čakovca ima nove direktore. Tomislavu Totu, koji je imenovan početkom studenoga, pridružio se od 1. siječnja Tadej Muhič umjesto Iztoka Plantariča. Slovenski vlasnik, LTH CASTINGS 2018. je otvorio novi pogon u Čakovcu, i planira preseliti dio proizvodnje automobilskih dijelova u ALUCAST. LTH uz novi pogon u Čakovcu u Hrvatskoj ima i tvrtku LTH METALNI LIJEV u Benkovcu, koja ostvaruje značajan rast - u 2018. 550 zaposlenih i 372 milijuna kuna prihoda uz visoku dobit od 67,6 milijuna kuna.

Nenad Drandić novi je član NO-a MAISTRE umjesto Mare Cvek.

Luka Lambaša novi je prokurist B2 KAPITALA. Istovremeno je imenovan direktorom B2 PORTFOLIA umjesto Igora Androševića. Tanja Miljanić Presečki ostala je na direktorskoj poziciji, a Ivan Cicvarić dobio je prokuru.

Rolf Jonas Dahlberg imenovan je direktorom u TRANSCOM WORLDWIDEU iz Osijeka nakon ostavke Boa Christiana Hulténa krajem rujna. U Upravi su ostali Gianluca Gemma i Michael Weinreich. Dahlberg je u hrvatski ogranak došao kao novi financijski direktor švedske kompanije koja ima 50 pozivnih centara u 20 država i radi na 33 jezika, a od Nove godine je zamijenio Weinreicha na poziciji predsjednika Uprave. TRANSCOM je u Hrvatskoj u 2018. zapošljavao gotovo 600 osoba, ostvario 93 milijuna kuna prihoda i iskazao deset milijuna kuna dobiti.

HAMBURGER RECYCLING ENS promijenio je naziv u HAMBURGER RECYCLING CROATIA. Ova tvrtka za prikupljanje i reciklažu papirnatog otpada i višeslojne ambalaže s papir-kartonskom komponentom u vlasništvu je austrijskog HAMBURGER RECYCLING GROUPA.

Antonija Keteš nova je direktorica UNIFRUITA iz Podgajaca Podravskih (Donji Miholjac) umjesto Ivana Kukine. Dva mjeseca prije toga ona je postala suvlasnica (uz Kukinu) i prokuristica, a sad je ostala jedina u operativnom upravljanju tvrtkom koja proizvodi bezalkoholna pića, voćne sirupe, sokove i nektare.

Otvoren je predstečajni postupak za najveću murtersku tvrtku ŠKOLJIĆ, koja upravlja kampom Jezera Village, zbog dugova od 30-ak milijuna kuna, mahom starih obaveza prema najvećem vjerovniku, SPV-U ZA SANACIJU. ŠKOLJIĆ je posredstvom tvrtki ADUT KONZALTING i BRODOGRADILIŠTE I MARINA u vlasništvu Davora Sliškovića i Ivana Leje. Njihov menadžer Goran Tudorović predlaže da ŠKOLJIĆ otplati dug bez otpisa, za što bi tvrtka uzela bankovni kredit, koji bi mogla otplaćivati iz redovnog poslovanja.

18. travanj 2024 19:42