Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Križevačke intervencije u varaždinskim tvrtkama, promjene u Omialu novom, Lipaprometu…

23. Lipanj 2020.
Mirko Habijanec, predsjednik uprave Radnika iz Križevacafoto Dražen Lapić

Varaždinski HIDROING donio je odluku o smanjenju temeljnog kapitala za 4,2 milijuna kuna, od čega je 2,8 milijuna kuna iskorišteno za pokriće gubitaka. Zatim je tako smanjeni temeljni kapital sa oko sedam milijuna kuna povećan za tri milijuna izdavanjem 60.000 povlaštenih dionica, za koje pravo prvokupa ima križevački RADNIK, najveći dioničar sa 70,75% dionica. Promjene su se dogodile i u VODOGRADNJI, drugoj varaždinskoj tvrtki u kojoj RADNIK ima većinsko vlasništvo (97,34%). Umjesto Tomislava Kezelja za direktora je postavljen Eugen Čalopa,  koji je u više navrata bio u NO-u tvrtke od 2000. do 2012., a kraće vrijeme i direktor, prije nego je tu funkciju 2013. preuzeo Kezelj.

Stipe Novaković nije više član Uprave OMIALA NOVOG iz Omiša. U Upravi je sad ostao samo predsjednik Uprave Josip Družijanić.

Antonija Lipovac Tolić nije više članica Uprave LIPAPROMETA.  

Lada Karninčić izašla je iz suvlasništva u TRENTONU, i povukla se s direktorske pozicije, koju je dijelila sa suprugom, osnivačem tvrtke Davorom Karninčićem, koji je sad opet jedini vlasnik i direktor.

Darko Jakić novi je dirketor u AMREST ADRIJI umjesto Oksane Staniszewske.

Slovački ABRAHAM SK izašao je iz suvlasništva u PIVOVARI OSIJEK, kojoj je sad jedini vlasnik OSJEČKA PIVOVARA, odnosno njena većinska vlasnica Diana Črnjarić.

Bruni Šegviću dodijeljena je prokura u CUMMINS ADRIATICU iz Dugopolja. On je suvlasnik tvrtke zajedno s direktorom Petrom Kerumom. Šegvić je do 2016. bio direktor A B P DIESELA, tvrtke koja je kao ovlašteni distributer američkog proizvođača motora CUMMINSA osnovala CUMMINS ADRIATIC, a od dviju sestrinskih tvrtki starija je ugašena zbog racionalizacije, a mlađa je nastavila poslovanje.

Tvrtka BRIZAN iz Vrbovca promijenila je naziv u AGRO TUBIĆ. Osnovao ju je Franjo Tubić, a vlasništvo i vođenje naslijedio je Zdravko Tubić, koji je sad dio vlasništva predao Ivanu Tubiću i dodijelio mu prokuru.

Tiziano Simon novi je član Uprave TOWERA iz Rijeke kojim je prethodnih 14 mjeseci upravljao Attilio Degni.

Suvlasnik i direktor DRVENIH KONSTRUKCIJA iz Voćina Miodrag Jarić povukao se na poziciju prokurista. Drugi suvlasnik Mario Abramović ostao je direktor.

Jelena Batić nije više suvlasnica DISPOMED PROMETA iz Zagreba, a sad je jedini vlasnik Ivica Batić. Novi su direktori tvrtke - koja posluje kao zastupnik brenda za njegu kože Dermalogica – vlasnik Ivica Batić, Maja Batić i Maroje Batić.

Dosadašnji član NO-a HOTELA IMPERIJAL VODICE Ivo Dean novi je direktor tvrtke umjesto opozvanog Ivana Krejačića. Tvrtka je vlasništvu RIVIJERE d.d. u stečaju, kojoj je većinski vlasnik (91,03%) LAGUNA PROJEKT Šime Vranića. U sklopu RIVIJERE posluju HOTEL JADRAN u Šibeniku, HOTEL MIRAN u Pirovcu, te HOTEL IMPERIAL i VILLE RIVIJERA u Vodicama. Vranić je posredstvom te tvrtke većinski vlasnik AUTOKAMPA IMPERIAL VODICE, i suvlasnik je HOTELA BOROVNIK u Tisnom.

24. travanj 2024 02:45