Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Martini Dalić nadzor Belupa, smjena na čelu Omiala novog, potvrđen predstečaj Tehnike…

15. Lipanj 2021.
Martina Dalić

Predsjednica Uprave PODRAVKE Martina Dalić nova je članica i predsjednica NO-a BELUPA umjesto pok. Marina Pucara. Novi članovi NO-a su i Marko Đerek i Dubravko Barić, umjesto Željka Drageca i Branke Perković. Zamjenik predsjednika NO-a Davor Doko i član NO-a Petar Miladin dobili su novi mandat.

Ivan Šobot novi je predsjednik Uprave ALUFLEXPACKOVE tvrtke OMIAL NOVI umjesto Josipa Družijanića.

Potvrđena je predstečajna nagodba za TEHNIKU.

POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENI KOMPLEKS iz Nove Gradiške pripojio si je tvrtku kći AXEREAL CROATIA. PPK posluje u sklopu francuske poljoprivredne grupacije AXEREAL.

Luc Michel Dujmović pridružio se Vincentu Pierreu Avrillon-Rivaultu kao zastupnik hrvatske podružnice kompanije BOUYGUES TRAVAUX PUBLICS.

ININA tvrtka PLAVI TIM dobila je NO u koji su ušli Goran Pavlović (predsjednik), András Svébis (zamjenik predsjednika) i Marijan Bačić.

Josip Klasić novi je direktor u INOUTICU iz Dugog Sela umjesto Renate Travljanin.

Jurica Surać nije više direktor u SARAGU iz Murvice (Poličnik), pa sad posao opet samostalno vodi vlasnik tvrtke Ivica Surać.

DOMOGRAD si je pripojio tvrtku kćer RENTA PLAN.

Nikola Gomerčić i Emil Guščić vlasnički su preuzeli AGROLAND iz Virovitice od Željka Duvnjaka. Gomerčić ga je zamijenio i na čelu tvrtke kao predsjednik Uprave, u koju su ušli Franjo Guščić i Nikola Guščić. Također, Emil Guščić je preko svoje tvrtke AGROCHEM-MAKS postao jedini vlasnik BIOPLIN-MAKSA iz Zagreba (kojem je i direktor), nakon što je Zdenko Žitnik izašao iz suvlasništva.

Krešimir Kašuba prestao je biti predsjednik NO-a NAŠIČKOG VODOVODA, samo dva i pol mjeseca otkako je preuzeo tu dužnost.

A.N.P. ENERGIJA pripojena je FORTENOVINOJ tvrtki AGROKOR ENERGIJA.

Dosadašnji član NO-a ribarske zadruge FRIŠKA RIBA iz Splita Mario Majić novi je predsjednik NO-a umjesto Kristijana Zankija, koji nije više ni u NO-u, kao i Antun Frančić.

Austrijska tvrtka LIAK CEE DEVELOPMENT izašla je iz suvlasništva u PCS POSLOVNOM CENTRU SVETICE, pa je sad jedini vlasnik direktor Stanislav Mucić preko svoje tvrtke MUCIĆ & Co.

EMMA GAMMA ADRIATIC preuzela je vlasnički udjel u agenciji za sportski marketing VOX-ZAGREB od Olega Šimića, koji je direktorsku poziciju zamijenio pozicijom člana Uprave. Novi predsjednik Uprave je Martin Padrupa, a drugom suvlasniku Josipu Ivičiću dodijeljena je prokura.

ROBNI CENTAR iz Križevaca izbrisan je iz Sudskog registra nakon skraćena stečajnog postupka. Tvrtka je još 2014. predložila predstečajnu nagodbu, koja je odobrena 2018. godine. Vjerovnici su pristali na otpis desetak milijuna kuna od 43 milijuna kuna potraživanja. Prve rate za isplatu glavnine od 33 milijuna kuna stizale su na naplatu od veljače 2020., a račun je blokiran od početka lipnja. Blokirao ga je bivši predsjednik Uprave Andrija Zidarić zbog neisplate otpremnine od 67 tisuća kuna. Njega su, zajedno s članom Uprave Ivicom Zidarićem, 2018. smijenili vlasnici Ljubica Zidarić i Mirko Zidarić, koji se vratio na čelo tvrtke nakon 14 godina. U međuvremenu je tvrtka koja se bavila prodajom guma rasprodala nekretnine – čime je namiren dio vjerovnika – i obustavila poslovanje. Tako Andrija Zidarić nije utjerao otpremninu, ali je bio okidač za brisanje ROBNOG CENTRA.

Igor Mihajlov nije više direktor tvrtke MARINE CLUB INTERNATIONAL, pa sad posao samostalno vidi vlasnik Ivan Carević.

22. travanj 2024 13:35