Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Obiteljska konsolidacija u Nexeu, rošade na vrhu Merkantilea, država ostala bez 10 milijuna kuna u stečaju Fibesta...

26. Srpanj 2021.
Ivan Ergović foto Dražen Lapić

Vlasnik NEXEA Ivan Ergović vratio se na čelo Uprave umjesto sina Stjepana Ergovića, koji ostaje u Upravi kao i drugi sin Josip Ergović, a u Upravu su ušli i treći sin, dosadašnji prokurist Ivan Ergović ml., te Dražen Ivezić i Ivana Čehulić. Uz Upravu je i dalje troje prokurista: Zlata Riger Jukić, Vladimir Baričević i Sonja Lihtental.

Dosadašnja predsjednica NO-a MERKANTILEA iz Zagreba Mirjana Dautović Kosanović nova je direktorica umjesto Željka Ivankovića, koji je zauzeo njezinu čelnu poziciju o NO-u. Posljednjih deset godina bio je predsjednik Uprave, koja je sad ukinuta, pa su svoje pozicije izgubili Jela Škegro i Nikola Fabrio. Ivona Mikšić Matanović nova je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Zlatka Josipa Mikuličića.

U Sudskom registru provedena je transakcija kojom je investicijsko društvo PROVECTUS CAPITAL PARTNERS s pomoću svoje tvrtke ASEF ADRIA vlasnički preuzelo stomatološku polikliniku ARENA. PCP će nastaviti razvijati tvrtku u partnerstvu s osnivačima Marinom Srdjak i Srećkom Srdjakom, koji je ostao ravnatelj.

Patricku Wilfingeru i Bruni Kutnjaku dodijeljene su prokure u WEYLAND METALU iz Vrhovljana (Sveti Martin na Muri).

Nakon što je Mateja Kralj izišla iz vlasničke strukture (20%) u RK-u INVEST, austrijski FAST PROCESSING postao je jedini vlasnik i promijenio mu je naziv u FAST PROCESSING BRMA. Mateja Kralj i tvrtkin osnivač Robert Kralj izišli su iz Uprave, a predsjedniku Uprave Norbertu Thumfartu i prokuristu Sebastianu Schiefermülleru pridružili su se kao novi članovi Uprave  Martin Marušić i Otto Felix Weyland. FAST PROCESSING dio je grupacije WEYLAND koja u svom portfelju u Hrvatskoj ima i tvrtku WEYLAND METAL (donedavni MIP WEYLAND).

Zlatko Lončar prepustio je vlasništvo INEL-MONTAŽE Borisu Lončaru, koji ga je na direktorskoj poziciji naslijedio već 2016.

Suvlasnici BK-a MONTAŽE iz Zagreba Ivan Rezo i Zdenko Lalić pridružili su se na direktorskoj poziciji trećem suvlasniku, tvrtkinu osnivaču Tomi Gariću.

Marku Krajinoviću opozvana je prokura u MONTMONTAŽA-OPREMI.

Vera Zima više nije članica Uprave ILOČKIH PODRUMA. Razriješena je zbog odlaska u mirovinu.

Josipa Jurčić postavljena je za privremenu stečajnu upraviteljicu gornjostupničkoga SVIJETA METALA Ismete Husić. Fina je predložila otvaranje stečajnog postupka zbog blokade računa od 660 tisuća kuna.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za FIBEST iz Zagreba Rose Jagodić. Tako je država ostala bez 10,7 milijuna kuna, koliki je bio tvrtkin porezni dug. Privremeni stečajni upravitelj Franjo Bazina utvrdio je kako je zaključno s 15. srpnja 2019., samo jedan dan prije nego što je počela neprekidna blokada računa, tvrtka u cijelosti prodala svu svoju imovinu, i to CLETUS TEHNU u vlasništvu Andreje Jagodić, koji je registriran na istoj adresi i ima istu direktoricu kao i FIBEST. Članovi obitelji Jagodić vlasnički kontroliraju i INEM-ELECTRONIC (za koji je obustavljen stečajni postupak) i INTRONIC (u predstečaju) te NERO.

25. travanj 2024 07:25