Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Pataftinim tvrtkama, Zrilićev Granit-Kamenolom opet Zrilićev…

15. Siječanj 2020.
Davor Patafta

Gordana Tisaj Blažeka nova je direktorica tvrtke 2E (bivši PATTING, pa C.I.O.S. VARAŽDIN) umjesto Siniše Jembriha. Tvrtka koju je osnovao Davor Patafta danas je u vlasništvu austrijske tvrtke 2R-CONSULTING UND IMMOBILIEN, kojoj su pak suvlasnici otac i supruga Davora Patafte - Zdenko Patafta (60 posto) i Bijanka Golub (40 posto).  
Austrijski IND-CONSULT MARKTFORSCHUNGS-UND HANDELS izašao je iz suvlasništva u WINEXU iz Varaždina. Jedini vlasnik sad je Zdenko Patafta. WINEX je osnovao Davor Patafta, koji je 2014. vlasništvo prepustio IND-CONSULTU u vlasništvu Zdenka Patafte. Ta tvrtka ima sjedište na istoj adresi u Grazu kao i 2R-CONSULTING UND IMMOBILIEN -
Münzgrabenstraße 36/IIII.

Grga Zrilić novi je vlasnik GRANIT-KAMENOLOMA iz Zadra, a njegov otac Zdenko Zrilić direktor je tvrtke kojoj je dosad, prema Sudskom registru, vlasnik bio SITARGO iz Lihtenštajna.   

Danijel Kantoci nije više direktor tvrtke AUTO KANTOCI. Marijo Kantoci ostao je direktor, a vlasnik Franjo Kantoci i dalje je prokurist.

Neven Jajčanin i Josip Tomić novi su članovi Uprave tvrtke TOMIĆ&Co. U Upravi su ostali Franjo Tomić (predsjednik) i Mate Tomić. Opozvana je prokura Danijelu Tomiću, Mladenu Luiću i Damiru Kirasiću.

Darko Jakac od početka godine dobio je novi šestomjesečni mandat na čelu tvrtke VODOOPSKRBNI SUSTAV ISTRE - VODOVOD BUTONIGA sa sjedištem u Buzetu. Jakcu je to već peti mandat, ali u samo tri i pol godine. Najprije je u srpnju 2016. dobio jednogodišnji mandat, pa onda godinu i pol, prošle godine najprije četiri mjeseca, zatim osam mjeseci, a od početka siječnja još šest mjeseci. Suvlasnici tvrtke su ISTARSKI VODOVOD i VODOVOD PULA.

Vice Buljanović novi je i jedini član Uprave JGL-ove tvrtke ADRIALAB umjesto Dine Ćoze Saršena.

Vlasnik i direktor AGROFRUCTUSA Dejan Aleksić imenovao je Matiju Mikića za drugog direktora tvrtke iz Slatine, koja se bavi veleprodajom voća i povrća.

Vlasnik CLICK MOTORSA iz Zagreba, Ivan Bašić, nije više direktor tvrtke. Ivan Inja Bašić krajem prošle godine spektakularno je uhićen kao prvoosumnjičeni u aferi s ilegalnim uvozom skupocjenih automobila, koje su kupovale osobe iz javnog života. Istražitelji sumnjaju da je samo na prodaji BMW-a 520 D (kojem je nabavna cijena bila veća od 37.000 eura) za Dinamovog trenera Nenada Bjelicu CLICK MOTORS utajio oko 85.000 kuna PDV-a. Tvrtka je osnovana u listopadu 2017., a u 2018. ostvarila je 47,37 milijuna kuna prihoda. Novi direktor je Vinko Bagarić.

Zlatko Bršić s operativne pozicije predsjednika Uprave GEOPROJEKTA iz Zagreba prešao je na poziciju predsjednika NO-a umjesto Gorana Dašića, kojem je dodijeljena prokura. Novi predsjednik Uprave je dosadašnji član NO-a Renato Lisica, a Goran Grget član je Uprave (dosad je bio prokurist). U Upravi je od ranije i Branko Miljković. Novi član NO-a je Berislav Rupčić, a zamjenik predsjednika od ranije je Ivan Mihaljević. Njih sedmorica suvlasnici su tvrtke – zajedno imaju 89,52 posto dionica, a osmi suvlasnik je Leo Matešić.

Otvoren je stečajni postupak nad tvrtkom MATAR PROMET iz Hrvatskog Leskovca u vlasništvu Mustafe Matara. Razlog je dug od 313 tisuća kuna. Umjesto direktora Marijana Marića imenovan je stečajna upraviteljica Martina Smole.

Otvoren je stečajni postupak za SOLDUS INTERNATIONAL iz Okučana. Stečajnom upraviteljicom imenovana je Alma Opačak. Podsjetimo, zagrebačkom SOLDUSU nedavno je odbijen prijedlog predstečajne nagodbe, pa se očekuje otvaranje stečaja. Vlasnik i direktor SOLDUSA Nenad Gorščak do 2018. je bio prokurist SOLDUS INTERNATIONALA.  

24. travanj 2024 12:21