Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Rojnić i Novak preuzeli Olival, smjene direktora u Swixx BioPharmi i Kompasu, otvoren predstečaj Nopusa...

09. Veljača 2022.
Marijan Pojatina

COSMETICS INTERNATIONAL preuzeo je vlasništvo nad OLIVALOM od Marijana Pojatine. Dosadašnji vlasnik ostao je na direktorskoj poziciji, ali su mu se pridružili vlasnici COSMETICS INTERNATIONALA Mihaela Rojnić i Igor Novak. Vlasta Pojatina opozvana je s funkcije prokuristice.

Davor Kovačević i Kristina Manhard imenovani su novim direktorima SWIXX BIOPHARME umjesto Marine Sandalj Ružić. Jean-Michelu Patricku Lespinasseu, Petru Pípalu i Dezsőu Márthi dodijeljena je prokura, čime su zamijenili Petra Nemeca, Barbaru Košir i Predraga Lukića.

Bojan Aljinović i Željko Čuljak imenovani su novim direktorima turističke agencije KOMPAS iz Poreča umjesto Nevena Petrovića-Poljaka, koji je na toj poziciji bio od 2018.

Tvrtka ETI DRVO napustila je vlasničku strukturu MAGELA zajedničke vlasnice Elene Gallorini. Nakon te promjene ETI DRVO pripojeno je MAGELI.

Trgovački sud u Bjelovaru otvorio je predstečaj nad NOPUSOM. Postupak je otvoren nakon što je vlasnik tvrtke Niko Nikić 17. prosinca 2021. podnio sudu prijedlog za otvaranje postupka zbog dva milijuna kuna neizvršenih obveza. Za povjerenicu u postupku imenovana je Paula Čandrlić Mesarić.

Češka tvrtka GEEN CJ A. S. preuzela je vlasništvo nad ENERGANOM ŽUPANJA od tvrtke MALTEZIAN, a Aleš Mokrý zamijenio je Filipa Varhoľa na mjestu predsjednika Uprave.

Marijana Radičević preuzela je vlasništvo nad bjelovarskim PODUZEĆEM ZA CESTE od Katice Bajić koja je nakon sedam godina napustila i funkciju tvrtkine prokuristice.

Ivica Žurić postao je suvlasnikom BOSNIĆA te se pridružio Upravi na mjestu direktora.

Nad MEMEKSOM, tvrtkom u vlasništvu Dejana Sučevića, zaključen je skraćeni stečajni postupak. Prijedlog za pokretanje postupka podnijela je FINA zbog 715 tisuća kuna duga. Tvrtka će biti izbrisana iz Sudskog registra.

Dosadašnji prokurist KOPRIVNICA PLINA – DISTRIBUCIJA PLINA Božidar Đurković postao je novi direktor umjesto Milana Vondráčeka.

Tvrtka IZVOR UPRAVLJANJE postala je nova vlasnica LJEČILIŠTA BIZOVAČKE TOPLICE nakon što je preuzela njezina bivšeg vlasnika SUNČANE TOPLICE. Sandra Mihaljević ostala je ravnateljica.

Davor Košak postao je član Uprave VOĆNJAKA ČEHOVEC.

Helmut Karl Paul i Philipp Duffek više nisu suvlasnici EKONERG HOLDINGA. Tvrtka sad ima ukupno 61 suvlasnika.

Nad tvrtkom GREAT WAY u vlasništvu Anđelka Šalova otvoren je i zaključen stečajni postupak koji bio pokrenut zbog dugova od 207 tisuća kuna.

Roland Albers postao je novi predsjednik NO-a BOSTIKA CROATIJE umjesto Marc-Antoinea Marieja Malleta, Jean-Marie André Edmond Tisseuil postao je novi zamjenik predsjednik umjesto Mélanie Mai Martin, a Xavier Jean Joseph Durand-Delacre novi član Odbora.

25. travanj 2024 10:47