Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjene na čelu C.I.O.S.-ovog Metisa, Novasola i splitskih tržnica, vlasnička tranzicija u Laus internationalu…

19. Srpanj 2021.
Tomislav Peričić

Tomislav Peričić novi je predsjednik Uprave METISA umjesto Marije Stanić, koja je na čelu te C.I.O.S.-ove tvrtke iz Kukuljanova (Bakar) bila posljednju godinu. Peričić je bio menadžer u TDR-u, a u veljači je došao u METIS na poziciju člana Uprave.   

Henrik Vilhelm Kjellberg novi je direktor u turističkoj agenciji NOVASOL iz Pule umjesto opozvanoga Jespera Agtea Johansena.

Dosadašnji prokurist TRŽNICA-HIPPOS Ante Lasić novi je direktor umjesto Tvrtka Karoglana. Lasić je jedan od osmero suvlasnika tvrtke koja upravlja tržnicama u Splitu.

Direktor Mislav Kurtela preuzeo je vlasništvo LAUS INTERNATIONALA od Nikole Kurtele. On je ostao prokurist u tvrtki iz Svete Nedelje, koja je najveći uvoznik i distributer stakala za osobna, gospodarska i autobusna vozila u regiji.

Entoniju Staniću dodijeljena je prokura u kompaniji STANIĆ.

Wolfgang Sauerzapf nije više član Uprave PEEK & CLOPPENBURGA, a Stefan Kaschütz prestao je biti prokurist.

Ivan Tkalčec novi je član Upravnog odbora METALSKE INDUSTRIJE VARAŽDIN, kojeg je imenovalo Radničko vijeće umjesto opozvanog Vladimira Zadravca.

U Sudskom registru sa zadrškom od gotovo pet mjeseci objavljeno je da je Natalija Galzina od 15. veljače članica Uprave SYNGENTE AGRA umjesto Matka Mesića, koji je do listopada prošle godine bio na čelu tvrtke.  

Opatijski OHM MANAGEMENT GROUP promijenio je naziv u LUMINOR HOTEL COLLECTION.

Dražen Šešet, Ivan Jezerčić i Tomislav Kolec novi su članovi NO-a virovitičke tvrtke za vodoopskrbu i odvodnju VIRKOM umjesto opozvanih Dražena Moslavca, Vladimira Župana i Marija Lukačevića.

Ljuban Sičaja izašao je iz vlasničke strukture GEORAD-STOLARIJE iz Zagreba. Kao suvlasnici ostali su Božo Ivančić i Cvijo Ivanda, koji je i direktor.

Zdenki Mažuran dodijeljena je prokura u tvrtki KORDUN ALATI iz Karlovca.

Jagoda Berber Torbarac izašla je iz vlasničke strukture i iz Uprave RIDENTALA iz Rijeke.

Emil Ostojić i Renata Ostojić prebacili su vlasništvo DENTAL CENTRA OSTOJIĆ na svoju novoosnovanu zajedničku tvrtku DCO GROUP.

HB STAN iz Crikvenice vlasnički je preuzeo tvrtku LIND-GRAD iz Zagreba od Nikole Glavića. Vlasnik HB STANA Marin Legac novi je direktor umjesto Damira Trkulje.

Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a tvrtke ISTRA-MARMI Petar Šuran novi je predsjednik NO-a umjesto Karmel Krebel, član NO-a Davor Rimanić postao je zamjenik predsjednika, a u NO je ušao Tomislav Popović.

Ratko Habus ušao je u vlasničku strukturu BIROTEHNIKA, iz koje su izašli Mario Fiket i STRAHINJČICA, pa sad tvrtka iz Oroslavja ima osmero suvlasnika, fizičkih osoba.

Maja Remic nije više članica NO-a ALPINE CRO.

Bruno Orešar prepustio je preostali manjinski udjel (5%) u VRBANI PROJEKTU ciparskoj kompaniji BH CROATIA I LTD. Većinski paket prodao je još prije početka gradnje šoping-centra Point u zagrebačkom naselju Vrbani.

17. travanj 2024 14:48