Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vedrana Jelušić Kašić stupila na dužnost u Upravi PBZ-a, Česi preuzeli Vox-Zagreb, smjene u Huaweiju…

08. Listopad 2021.
Vedrana Jelušić Kašićfoto Ratko Mavar

Savjet HNB-a dao je suglasnost Vedrani Jelušić Kašić za obavljanje funkcije članice Uprave PRIVREDNE BANKE ZAGREB, na koju je stupila 16. rujna. Do kolovoza 2018. bila je direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Sloveniju, a u međuvremenu je bila partnerica i direktorica u DELOITTEU.

Češki P.I.C. GROUP ušao je u suvlasništvo agencije za sportski marketing VOX-ZAGREB, koja je u godinu dana promijenila kompletnu vlasničku strukturu. Olegu Šimiću najprije se pridružio Josip Ivičić, a početkom lipnja Šimićev vlasnički udjel preuzela je EMMA GAMA ADRIATIC, čija je matična kompanija registrirana na Cipru, a osnovao ju je češki poduzetnik Jiří Šmejc.

Nakon što je slovenska ISKRA preuzela većinsko vlasništvo ELKE, iz vlasničke strukture sad je i u potpunosti izašla COTRA Miljenka Haceka.

Danijel Amidžić novi je direktor u KRNIDIJI Marka Pipunića umjesto opozvanoga Velibora Obradovića. Na toj se poziciji pridružio Saši Ikiću.

Vlasnik i direktor CARWIZA Krešimir Dobrilović dodijelio je prokuru Borku Ribiću.

Donedavni član Uprave INŽENJERSKOGA PROJEKTNOG ZAVODA Veljko Prpić imenovan je predsjednikom NO-a umjesto Rajka Šimeckog, koji je ostao u NO-u, a Hrvoje Kapetanić promoviran je u zamjenika predsjednika NO-a umjesto Darka Lazića. Preostalo dvoje članova NO-a Zvonimir Lončarec i Obrenija Ribarić dobili su novi mandat.

Vlado Lončar nije više suvlasnik BELLESTRE iz Krapine, pa je sad jedini vlasnik Krešimir Hrestak, koji je i direktor.

Vlasnik i direktor ENDOPHARMA iz Zagreba Josip Jurić dodijelio je prokuru Ivani Jurić.

Hrvoje Ljubljanović nije više partner u odvjetničkom društvu LEKO I PARTNERI.

Tvrtka Milivoja Kolaka ARDUBA iz Zagreba promijenila je naziv u MONTO ARDUBIS.

Član Uprave BDO GRUPE Igor Garača ušao je u vlasničku strukturu BDO SAVJETOVANJA uz BDO GRUPU, koja je u vlasništvu predsjednika Uprave BDO SAVJETOVANJA Hrvoja Stipića i BDG SINERGIJE Matije Osrečaka.

Vlasnik MEDIA RAČUNALA Goran Kos nakon nepunih šest mjeseci vratio se iz prokure na poziciju direktora umjesto Njegoša Tomića.

Tvrtka BRODOSPLIT OBLAGANJE promijenila je naziv u OBLAGANJE, a Ivor Šuljić novi je direktor umjesto Jurice Matulića.

Andrija Josipović nije više suvlasnik ni direktor STRUKTO GRUPE, kojom i dalje upravljaju druga dva suvlasnika – Ivan Šimović i Vjekoslav Šimunović.

Jozo Ljubičić pridružio se Ljerki Blažević na poziciji direktora SILOSA PITOMAČA.

Ariana Andrić nova je predsjednica NO-a VODOPRIVREDNO-PROJEKTNOG BIROA umjesto Darija Kolarića, Davor Malus njezin je zamjenik umjesto Slavena Marasovića, a treći član NO-a je Željko Tusić umjesto Domagoja Bubriga

19. travanj 2024 15:19