Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlasničke promjene u tvrtkama Požgaj grupe, Payten ušao u partnerstvo s Habjancima u Oroslavju…

26. Lipanj 2020.
Nikola Požgajfoto Ratko Mavar/Lider

Tvrtke POŽGAJ GRUPA i POŽGAJ promijenile su vlasničku strukturu. Umjesto MASSIVE HOLDINGA (u vlasništvu Zdravka Požgaja i POSMRTNE PRIPOMOĆI), novi vlasnik je TRGOVAČKI CENTAR POŽGAJ - DRVO U GRADITELJSTVU (u vlasništvu Ivana Požgaja i direktora Nikole Požgaja). Istovremeno je MASSIVE HOLDING postao vlasnik MASSIVE FLOORINGA, MASSIVE HOUSESA i MASSIVE PANELSA umjesto POŽGAJ GRUPE.

Poljski PAYTEN preko istoimene hrvatske tvrtke ušao je u vlasničku strukturu INTEGRIRANIH POSLOVNIH SUSTAVA iz Oroslavja umjesto Vedrana Omrčena. Ljudevit Habjanec i direktor Hrvoje Habjanec ostali su suvlasnici, a Damir Čaušević imenovan je direktorom.

KONČAR-ELEKTRIČNA VOZILA promijenila su gotovo cijeli NO. Novi predsjednik je Ivan Bahun, njegov zamjenik je Božidar Poldrugač, a novi članovi su Josip Lasić i Josip Ljulj. Jedini član NO-a koji je ostao iz starog saziva je predstavnik radnika Stjepan Kenjerić. U NO-u više nisu Miroslav Poljak, Miki Huljić i Gordan Kolak.

Danira Kujundžić nova je članica NO-a splitskog PROMETA, a u NO-u nisu više Dragan Vlastelica i Dejan Glavina.

Odlukom radničkog vijeća Željko Tomljanović novi je član NO-a TVINA.

Nakon iznenadne smrti suvlasnika i direktora tvrtke IVERO Eduarda Rožića ovlaštenici na njegovom udjelu su supruga Kornelija Rožić, te sinovi Ivan Rožić i Nikola Rožić.

Ajki Ševerdiji dodijeljena je prokura u RAPSKOJ PLOVIDBI.

Christoph-Michael Buchgraber novi je direktor u EUROPOLIS ZAGREBTOWERU umjesto Petera Tatzla.

Tek sad je u Sudskom registru objavljeno da Natalia Voruz gotovo godinu dana nije direktorica MONSANTA, pa od tada operacije u Hrvatskoj samostalno vodi Zoran Petrović iz Novog Sada.

Ivanka Brkljačić nije više suvlasnica GS-GRADNJE IZ Gospića, a Mario Brkljačić nije više prokurist. Jedini vlasnik ostao je osnivač i direktor Ivan Brkljačić.

Zlatko Martić nije više član Uprave tvrtke RAIL&SEA. Friedrich Karl Ahammer ostao je predsjednik Uprave uz prokuriste Olivera Ibyja i Christiana Kuchera.

John Connolly nije više direktor u PHARMASWISSU iz Zagreba, pa je jedina direktorica ostala Simona Bago.

Brigita Šmit Lucarić izašla je iz suvlasništva u tvrtki VALDES USLUGE, pa je sad jedini vlasnik tvrtka GALILEO, nekadašnji PREFEKT. Ta je tvrtka preko VALDES USLUGA vlasnik tvrtke MONILE, koja je pak vlasnik hrvatskog muškog modnog brenda Galileo.

Mato Vidaković novi je član NO-a KOMUNALCA iz Županje umjesto Slavka Klarića.

Vlasnik osječkog CHEMCOLORA Drago Horvatić povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru i direktoricom je imenovao Nadu Štimac.

Siniša Sraga ušao je u vlasničku strukturu ALONIJA USLUGA, koje sad imaju osmero suvlasnika.

16. travanj 2024 07:09