Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke u banani: Tvrtka Von Ripp u stečaju, vlasnik von Ripp nedostupan, Connecto mare otvorio predstečaj, nagodba za Agroklaster Slavoniju…

03. Lipanj 2021.
Alexander von Ripp

Otvoren je stečajni postupak nad tvrtkom VON RIPP iz Rijeke. Račun je blokiran od rujna prošle godine, a dugovanje je sad oko tri milijuna kuna. Stečajni upravitelj Diego Debeljuh nije uspio stupiti u kontakt s članom Uprave, vlasnikom Alexanderom von Rippom, koji ima prijavljeno prebivalište u Trebinju (BiH).

Martin Lukin novi je stečajni upravitelj VIALITA iz Zagreba umjesto Marijana Gudelja.

Otvoren je predstečajni postupak za splitski CONNECTO MARE koji se bavi organiziranjem privatnog prijevoza avioputnika od aerodroma do konačnih destinacija. Pandemija je prizemljila zrakoplove i tvrtki Ilije Jukića, koji je i direktor, jer su dramatično pali prihodi. Kad je sa zadnjim danom ožujka završio moratorij na leasinge i kredite, dio banaka nije pristao na produljenje. Račun je bio u blokadi zbog 5,7 milijuna kuna od početka travnja do otvaranja predstečaja, u koji je tvrtka ušla s 12,9 milijuna kuna potraživanja i 42,4 milijuna obveza, s vrijednošću imovine od 22,8 milijuna kuna. Neosiguranim vjerovnicima predlaže se da otpišu 70 posto potraživanja, a ostatak bi bio otplaćen, nakon počeka od godinu dana, u četiri godine. Osiguranim vjerovnicima ponuđeno je da im se, nakon počeka od godine dana, isplata kompletnih tražbina rastegne na 12 godina.  

Potvrđen je predstečajni sporazum za AGROKLASTER SLAVONIJU (nekadašnji AGROKLASTER ČISTA PRIRODA), koji je direktorica Silvija Balikić preuzela putem svoje BIO KOKE od tvrtke PANONIA SJEME u vlasništvu Mateja Balikića. Dobavljači su pristali na otpis 70 posto od 7,4 milijuna kuna potraživanja i na isplatu preostala 2,2 milijuna nakon počeka od godinu dana u idućih pet godina.

Potvrđena je predstečajna nagodba za zanatsku zadrugu ZANATOPREMA iz Rijeke teška oko osam milijuna kuna. Vjerovnici su pristali na otpis 50 posto od šest milijuna kuna potraživanja, a ostatak će im biti isplaćen, nakon godine dana počeka, u iduće četiri godine. Preostala dva milijuna kuna otplatit će se u posebnom aranžmanu s ERSTE BANKOM.

Otvoren je predstečajni postupak za TRANS TRANSPORT iz Novaka (Sveta Nedjelja). Vlasnik i direktor te logističke tvrtke Miljan Begović predlaže vjerovnicima da otpišu 70 posto od 10,2 milijuna kuna potraživanja, a ostatak bi im bio isplaćen, nakon godine počeka, u sljedećih pet godina. Za postizanje nagodbe ključan će biti glas najvećeg vjerovnika, Ministarstva financija, koje potražuje 2,56 milijuna kuna (25,13 posto potraživanja, s obzirom na to da druge dvije tvrtke vlasnika Begovića, TRAST EXPRESS i TRAST OTPREMNIŠTVO, potražuju ukupno 2,77 milijuna kuna (27,24 posto). Inače, te tri Begovićeve tvrtke, prema listi poreznih dužnika, imaju ukupno oko 6,4 milijuna kuna poreznog duga.

Otvoren je i zaključen stečajni postupak nad TSV-TRGOVINOM Marija Horniša zbog blokade računa teške 447 tisuća kuna.

Obustavljen je predstečajni postupak za tvrtku VOLKO iz Vukovara Lavoslava Bosanca. Visoki trgovački sud odbio je žalbu i potvrdio rješenje o obustavljanju predstečaja zbog kašnjenja u isplati plaća za vrijeme trajanja postupka.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za zagrebačku tvrtku TRX SYSTEMS Vladimira Tadića, kojoj je račun (bio) u blokadi od prosinca 2019. zbog 40 tisuća kuna.

25. travanj 2024 23:49