Tvrtke i karijere
StoryEditor

Veliki srpski izdavač Igor Žeželj postao suvlasnik hrvatskog Midas Networka

18. Svibanj 2020.
Igor Žeželjfoto Linkedin

Igor Žeželj i Daria Zalović ušli su u vlasničku strukturu MIDAS NETWORKA iz Zagreba. MIDAS NETWORK platforma je za digitalno oglašavanje poznata po sličicama s linkovima pod egidom 'više s weba' na kraju svakog teksta na 300 portala u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji koja 'hvata' šest milijuna čitatelja na mjesec.

Novi suvlasnik MIDAS NETWORKA zapravo je tvrtka MONDO INC iz Beograda u vlasništvu WIRELESS MEDIJE, koja je u vlasništvu MOBIL MEDIJE, koja je pak u Žeželjevom vlasništvu. Žeželj je od prošle godine jedini vlasnik i zagrebačke medijske kuće ADRIA MEDIA ZAGREB, nakon što je STYRIA izašla iz 25-postotnog suvlasništva. Riječ je o tvrtki koja izdaje niz life-style magazina u printu i na digitalnoj platformi, među kojima su Story, Cosmopolitan, Elle, National Geographic Hrvatska…

Matična Žeželjeva kompanija ADRIA MEDIA GROUP u Srbiji izdaje utjecajni dnevni list Kurir i ima 45 tiskanih i 26 digitalnih izdanja te 34 kanala na YouTubeu. Žeželj je posredstvom MONDO INC-a prošle godine od Aleksandra Rodića preuzeo tu grupaciju koja se našla u velikim problemima i nemilosti Aleksandra Vučića.

Uza Žeželja, nova suvlasnica MIDAS NETWORKA je i Darija Zalović, odnosno njezina tvrtka E-VENTURE, koja stoji iza Onlineshop.hr-a. U vlasničkoj strukturi ostao je i direktorski trojac Siniša Kahlina, Mario Ivić i Sven Čujić.

20. travanj 2024 12:21